Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka u dobrim dijelima

Premijerka u božićnom duhu: Posjetila djecu i nagradila volontere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor susrela se sa štićenicima dječjih domova i stambenih zajednica na tradicionalnom druženju, u povodu blagdana Svetog Nikole.

To je peti put da se održava takvo druženje u povodu skorašnjih blagdana, na kojemu se okupilo šezdesetero djece iz domova i stambenih zajednica koji skrbe o djeci od 10 godina do kraja srednje škole, a po potrebi i duže, koji nemaju roditelje ili nisu imali odgovarajuću roditeljsku skrb.

Pročitajte i ovo Sestre humanitarke - 3 Lijepa Božićna priča Medicinske sestre volontiraju u pučkoj kuhinji: "Želimo im dati poruku da smo uvijek tu" Volonteri Planinskog društva Velebit Hvalevrijedna akcija Na neobičan način odlučili iznenaditi mališane: Poklonima razveselili djecu koja blagdane provode u bolnicama

Djeca su tom prigodom dobila i prigodne darove, ali i priliku da, osim s političarima, porazgovaraju s istaknutim predstavnicima hrvatskog sporta, Ćirom Blaževićem i Slavkom Golužom te glumcima Goranom Grgićem i Adamom Končićem.

Kosor je djeci čestitala predstojeće božićne i novogodišnje blagdane, poželjevši im da ostvare svoje snove i da imaju dobar uspjeh u školi. Djeca su joj darovala cvijeće, otpjevala nekoliko pjesama i zahvalila na svemu što radi za njih, a jedan joj je dječak obećao i da će glasovati za nju na izborima.

Dječak obećao da će glasati za premijerku

Predstojnica Dječjeg doma A.G. Matoš Đurđa Čaćić zahvalila je premijerki na potpori i na tome što djeci takvim druženjima šalje poruku da je uz njih, da se nagrađuje ono što rade te pokazuje kako i oni jednog dana mogu pomagati onima koji će trebati njihovu pomoć.

Premijerka je poslije toga uručila Državne nagrade za volontiranje Miri Krajnović, koja više od dvadeset godina pomaže starima i nemoćnima, te Udruzi mladeži Selce, koja svojim radom potiče mnoge mlade da volontiraju.

Mira Krajnović, iz katoličke udruge Kap dobrote obilazi starije osobe u njihovim domovima i u domovima za stare i nemoćne, ponajviše pomažući nepokretnima, siromašnima i teško bolesnima, a mnogima od njih je i spasila život. Za nju je to smisao i način života, a odlikuju je ljubav, požrtvovnost i samozatajnost, istaknuto je prigodom dodjele. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene