Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jadranka Kosor susrela se sa štićenicima dječjih domova i stambenih zajednica na tradicionalnom druženju, u povodu blagdana Svetog Nikole.


To je peti put da se održava takvo druženje u povodu skorašnjih blagdana, na kojemu se okupilo šezdesetero djece iz domova i stambenih zajednica koji skrbe o djeci od 10 godina do kraja srednje škole, a po potrebi i duže, koji nemaju roditelje ili nisu imali odgovarajuću roditeljsku skrb.

Vezani članci Romano Malečić osam mjeseci proveo je u Tanzaniji - 6 Usred pandemije otišao u Afriku i izgradio školu: "Prva tri dana nisam izašao van, a sad kad odlazim, falit će mi ona kanta vode koju je cijelo susjedstvo dijelilo... Falit će mi sve - osim riže i banana" Slika nije dostupna Od Sv. Nikole dobio krumpir i mrkvu

Djeca su tom prigodom dobila i prigodne darove, ali i priliku da, osim s političarima, porazgovaraju s istaknutim predstavnicima hrvatskog sporta, Ćirom Blaževićem i Slavkom Golužom te glumcima Goranom Grgićem i Adamom Končićem.

Kosor je djeci čestitala predstojeće božićne i novogodišnje blagdane, poželjevši im da ostvare svoje snove i da imaju dobar uspjeh u školi. Djeca su joj darovala cvijeće, otpjevala nekoliko pjesama i zahvalila na svemu što radi za njih, a jedan joj je dječak obećao i da će glasovati za nju na izborima.

Dječak obećao da će glasati za premijerku

Predstojnica Dječjeg doma A.G. Matoš Đurđa Čaćić zahvalila je premijerki na potpori i na tome što djeci takvim druženjima šalje poruku da je uz njih, da se nagrađuje ono što rade te pokazuje kako i oni jednog dana mogu pomagati onima koji će trebati njihovu pomoć.

Premijerka je poslije toga uručila Državne nagrade za volontiranje Miri Krajnović, koja više od dvadeset godina pomaže starima i nemoćnima, te Udruzi mladeži Selce, koja svojim radom potiče mnoge mlade da volontiraju.

Mira Krajnović, iz katoličke udruge Kap dobrote obilazi starije osobe u njihovim domovima i u domovima za stare i nemoćne, ponajviše pomažući nepokretnima, siromašnima i teško bolesnima, a mnogima od njih je i spasila život. Za nju je to smisao i način života, a odlikuju je ljubav, požrtvovnost i samozatajnost, istaknuto je prigodom dodjele. (Hina)