Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje u znanost i kulturu

Premijerka Kosor otvorila Arhivski sabirni centar vrijedan 12 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske Vlade Jadranka Kosor svečano je danas u Žrnovu na otoku Korčuli otvorila Arhivski sabirni centar, projekt vrijedan 12 milijuna kuna, koji obuhvaća uređenje 515 metara četvornih zgrade nekadašnje osnovne škole.

Većinu sredstava osigurali su Ministarstvo kulture, te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U novom Arhivskom centru Građa arhivirat će se građa otoka Korčule i Lastova te dijela poluotoka Pelješca od Trpnja do Orebića, a većim dijelom odnosit će se na građu sudova na otoku Lastovu, u Blatu te Korčuli i Orebiću, te na građu notarijata od 17. do 19. stoljeća.

U Arhivskom centru bit će smještena i najvrijednija građa Grada Korčule i to do uređenja palače Arneri u povijesnoj jezgri grada. 'Riječ je o velikoj investiciji i ulaganju u budućnost znanosti i kulture upravo u trenutku kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju', naglasila je premijerka Jadranka Kosor na prigodnoj svečanost te dodala kako smo oduvijek pripadali europskom civilizacijskom krugu, a brojni hrvatski znanstvenici i umjetnici, osobito iz ovoga dijela dali su veliki doprinost europskoj kulturi.

Uz predsjednicu Vlade Jadranku Kosor, svečanosti su nazočili ministri Jasen Mesić, Branko Bačić i Đuro Popijač, gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te HDZ-ovi saborski zastupnici Dubravka Šuica i Frano Matušić. (Hina)

Pročitajte i ovo HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu Zatvoreni balkon 1000 do 5000 eura Novi zakon mogao bi uvesti neočekivanu zabranu: "Ne može svatko raditi što želi, zgrade nisu privatno vlasništvo"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene