Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Premijer Sanader i predsjednik Mesić izrazili sućut obitelji Dvornik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader poslao je danas u ime Vlade i u svoje ime brzojav sućuti obitelji Borisa Dvornika, koji je sinoć umro u Splitu, ističući da će se naraštaji ljubitelja kazališne, filmske i televizijske umjetnosti "zauvijek sjećati njegovih neponovljivih glumačkih ostvarenja".

"Rad i djelo velikana hrvatske kazališne, filmske i televizijske scene ovjenčan je brojnim nagradama i priznanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Prokurativama VIDEO: Milenijska fotografija: Djeca formirala portret Borisa Dvornika Slika nije dostupna Stjepan Mesić o Sanaderu 'Žalosno je da bivši premijer bježi, još žalosnije da nije zaustavljen'

Borisov izniman temperament, dobrota i domoljublje nagnali su ga da se u ključnim trenucima stvaranja hrvatske države uključi i u politički život. Na svemu tome neizmjerno smo mu zahvalni.

Gospodin Boris Dvornik svojim je osebujnim talentom i duhovitošću, uvijek prožetima specifičnim dalmatinskim šarmom, s lakoćom stjecao naklonost publike i izvan hrvatskih granica pa će njegova iznimna glumačka ostvarenja ostati trajno utkana kao doprinos hrvatskoga umjetničkog stvaralaštva u širim kulturnim okvirima. Nedostajat će njegov temperament i osebujni glumački pristup, a ime Borisa Dvornika velikim će slovima ostati zabilježeno u povjesnici hrvatskoga glumišta", kaže premijer Sanader u brzojavu sućuti. 

Predsjednik Mesić izrazio sućut obitelji Borisa Dvornika

Predsjednik Republike Stjepan Mesić poslao je u povodu smrti Borisa Dvornika brzojav sućuti njegovoj obitelji u kojemu ističe da je on bio jedan od najvećih glumaca ne samo hrvatske kinematografije, nego i cijele bivše države, čiji je rad snažno obilježio hrvatsku filmsku, televizijsku i kazališnu scenu.

"Njegove antologijske glumačke kreacije osigurale su mu s pravom veliku popularnost kod najšire publike koja se nerijetko poistovjećivala s likovima punim života, prštave energije i mediteranskog temperamenta.

Velik broj filmskih i televizijskih uloga nije ga spriječio da uspješno nastupa u kazalištu, posebno u operetama, pred zahtjevnom splitskom publikom", stoji među ostalim u brzojavu sućuti predsjednika Mesića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene