Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Đakovu

Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja"

Premijer Andrej Plenković u petak je u Đakovu sudjelovao na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem te je komentirao i aktualne političke teme.

U sklopu posjeta Đakovu Plenković se sastao s nadbiskupom Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đurom Hranićem te obišao gradilište nove zgrade tamošnjeg Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a sudjelovao je i na svečanosti uručenja UNESCO-ove povelje i upisa na nematerijalni popis svjetske baštine lipicanca u Državnoj ergeli Đakovo.

Plenković je ponovio kako je Slavonija kontinuitet ove Vlade već sedam godina te naglasio veliki broj ulaganja u infrastrukturu i razvoj ovih pet županija uz niz postignuća koje su ostvarili. 

Ponovio je kako će se u Belom Manastiru do 2026. godine realizirali veliki projekt povratka Hrvatske vojske te je to jedan od prioriteta sadašnjeg ministra obrane Ivana Anušića.

Dotaknuo se i svinjske kuge. Ponovio je kako je cijela situacija riješena te vrlo oštro rekao kako je to "političko-medijski slučaj koji se srušio kao kula od karata koja na kraju izgleda ridikulozno i jadno".  

Rekao je da je ekipa iz Mosta dala "tko zna koliko novca prosvjednicima da tamo prosvjeduju", a na negodovanje novinara rekao je kako su prosvjedi trajali koliko su tamo bilo njihove kamere. 

Pročitajte i ovo Operacija kukova - 5 Na sudu već 10 godina Operacija joj je trebala poboljšati kvalitetu života, a sada je invalid: "Ne mogu si priuštiti ni cipele"

"Milanović je kandidat za glavnog tajnika NATO-a"

Upitan o Milanovićevoj izjavi da je Habijan gej, rekao je kako već dva-tri dana imamo orkestrirana zgražavanja i gotovo patničke izjave nekih medija o njegovoj izjavi o jednoj televizijskoj kući. "To je trajalo dva dana i tu je bio veliki hype lijevih medija, svi su se uzbudili oko toga."

"Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja? Vjerojatno bi me svi ovi proglašavali staljinistom, Vučićem, diktatorom, faraonom, najdivljijim i najnekulturnijim čovjekom i slično", kazao je.

"I što će se sada dogoditi? Sada će oni svi šutjeti kao što su šutjeli kada je Milanović novinara N1 nazvao političkim agitatorom", rekao je i naglasio dvostruke standarde.  

Rekao je da se Milanović vratio u politički eter nakon mjesec dana plandovanja i sad će izgovarati stvari oko kojih ćemo se smijuljiti, rekao je i ponovio tezu o dvije Hrvatske.

"Lako je za moj stav", rekao je i dodao da o Habijanu uopće neće govoriti. 

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

"Ja sam čuo da je Milanović kandidat za glavnog tajnika NATO-a i da je on zapikirao to mjesto, da želi naslijediti Stoltenberga", kazao je Plenković na komentar Milanovića da je on zapikirao mjesto Charlesa Michela te da zbog toga kalkulira s datumom izbora. Plenković je rekao kako je njegov plan pobijediti na izborima, "najprije parlamentarnim, za europski parlament, a nadamo se i na predsjedničkim".

Kazao je da s Milanovićem nema kontakt već dvije godine te rekao da u Mostu valjda njega sanjaju. "To je ta ekipa, ta druga Hrvatska, ta koja planduje, koja bi pljuckala po drugim ljudima i koja bi otkrivala tko je koje seksualne orijentacije." Rekao je da je Milanović jako opterećen čovjek. "Meni ga je malo i žao".

Upitan je li spreman za aktualno prijepodne u Saboru u ponedjeljak i rešetanje od strane oporbe, rekao je, "Budući da mi je to prvi aktualac, umirem od straha".

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama"

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Dosad su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici, Okučanima, Pitomači i Otoku.

Na sjednici u Đakovu članovima Savjeta predstavljena je informacija o regionalnom razvoju kroz ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema, zatim informacija o ulaganjima u poljoprivredu, ostvareni rezultati i plan ulaganja u 2024. godini kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, projekt povratka Hrvatske vojske u Beli manastir te projekt razvoja kontinentalnog turizma u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Uoči početka sjednice Savjeta, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je ugovore Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske, Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo i Udruzi Veličanka, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek Ugovor za energetsku obnovu zgrade Muzeja Đakovo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene