O kadrovskim promjenama bilo je riječi i na predsjedništvu HDZ-a. Sve je pratio reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, koji se javio uživo s više detalja.

Galerija Andrej Plenković Hrvoje Krešić Obnova Banovine - 1 +0 Obnova Banovine - 2

Novinari su premijeru Andreju Plenkoviću postavili više pitanja o kadrovskim promjenama i promjenama u ustroju ministarstva, a on je odgovarao samo kako će javnost biti obaviještena na vrijeme.

"Pitali smo premijera i smatra li sebe odgovornim za to što je obnova nestvarno spora i što odlazi još jedan ministar iz tog resora i tu je odgovor bio nešto drugačiji", javio je Hrvoje Krešić.

"Dobio sam potporu, bjanko potporu za kadrovske promjene u idućim danima, a vezane su upravo za ovu temu", kazao je premijer na konferenciji za medije, a Krešić ga je potom pitao: Jeste li Vi odgovorni za ovako sporu obnovu i ovaj proces, Vaša kadrovska rješenja, Vaš način na koji ste to planirali rješavati?"

Premijer mu je odgovorio: "Mislite osobno? Pa, ja sam odgovoran za sve što sam rekao, pa tako i za ovo. I za euro i Schengen, turističku sezonu, investicijski kreditni rejting, gospodarski rast, za pomoć građanima, gospodarstvu, pa i za ovo. Koliko za ovo, toliko i za ovo. Ne tipa euro i Schengen je vijest koju je objavio Reuters, pa je to uspjeh svih nas, naročito ovih koji nisu radili ništa. Za sve.

Onda dođem na izbore i kažem - to je što smo obećali, napravili, realizirali. Otvoreno kažem da nisam zadovoljan dinamikom obnove, prvi. Zato radim na tome da to ubrzamo.

Andrej Plenković ''Imaju do petka vremena vratiti cijene na staro'', zaprijetio Plenković, a čini se da je sad i Paladina stvarno bivši

"Dobro, vi ste glavni i odgovorni", ustvrdio je Krešić.

"Kao i vaš urednik, glodur. Glavni odgovorni urednik", kazao je Plenković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju