Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Zadarskoj županiji. Zahvalio je vatrogascima koji gase požare u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu te komentirao aktualne događaje.


Kaže da Vlada i Zadarska županija konkretno surađuju u provođenju projekata obećanih prije izbora, a očuvana su i radna mjesta. Mjere potpora koristilo 4000 poduzetnika u Zadarskoj županiji.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković poručio oporbi: "Slikali su selfije sa Stefančukom, pljeskali mu, samo što suzu nisu pustili, ali ne bi mu pomogli" Rasprava u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika - 1 Benčić Banožiću: "Kako tumačite da je premijeru svejedno, a traži dvotrećinsku većinu?"

"Nastavit ćemo s projektima u svim resorima", kazao je premijer.

Pohvalio je i rezultate sezone.

"Brojevi s kojima smo upoznati danas su zaista izvrsni, više su usporedba s rekordnom 2019., nego prošlom godinom", rekao je Plenković.

Komentirao je i izgradnju kapele hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu. Oporba je napala Vladu zbog financiranja gradnje kapele u Betlehemu. Kažu da se novac mogao uložiti u obnovu nakon potresa.

"Nisam uopće čuo da su oni nešto komentirali. Mi smo dobili zahtjev, kada gledate realno broj hodočasnika, broj vjernika koje odlaze u Svetu zemlju, činjenica je da tamo mnoge zemlje imaju svoje kapele, to je jako važno. To je jedan od naših doprinosa promociji Hrvatske. Mi smo taj zahtjev sagledali, nešto mora opstati, ne možemo samo obnavljati. Sredstva koja će se uložiti u obnovu onoga što se može nazvati kulturnom i sakralnom baštinom su daleko veća od ovoga što će biti uloženo u Svetu zemlju. Mislim da možemo biti ponosni, a ne kritizirati, to bi bio pravi pristup. Da misle o efektima što tako nešto hodočasniku koji nije iz Hrvatske i to dolje vidi pa bi onda mogao doći recimo u Zadarsku županiju. Tako treba razmišljati, konstruktivno", komentirao je Plenković.

Za ljetovanje Zdravka Marića na prijateljevoj jahti kaže da je to "priča koju smo jučer zatvorili".

"On je rekao o kome se radi, a Povjerenstvo neka radi po zakonu što god treba", kazao je Plenković.

Novinari su ga pitali i o nabavi dva nova protupožarna aviona.

Premijer kaže da je danas dobio ekstenzivan brifing od zapovjednika.

"Hrvatska ima šest kanadera, jedan je na servisu. Postoji plan da se ojača ta eskadrila, a prvo treba vidjeti kad će ti avioni biti proizvedeni i ići u prodaju", rekao je.

Pitali su ga i hoće li ministar Beroš snositi odgovornost za rezultate cijepljenja u Hrvatskoj na što je odgovorio: "Neće, budimo realni".

U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem nazočio je brifingu zapovjednika HRZ-a, zapovjednika 93. krila HRZ-a i zamjenika zapovjednika 855. Protupožarne eskadrile o stanju i provedenim zadaćama.

Uz predsjednika Vlade  bio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju