Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Plenkovićeva kadrovska križaljka: Rekonstrukcija Vlade do 1. svibnja

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Radimir Čačić Radimir Čačić Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski Sabor Hrvatski Sabor Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Herman Galerija 1/4 >>
Aktualni pravosudno politički raspleti pokazuju kako je vrlo izgledno da se nešto u kadrovskoj križaljci Banskh dvora mora promijeniti. Prošle je godine rekonstrukcija Vlade bila skoro pa gotova stvar, no premijer Andrej Plenković od osvježenja Banskih dvora ipak je odustao.

Sada je, kako doznaje Dnevnik Nove TV, premijer Andrej Plenković svjestan da nešto mora promijeniti. Uteg su mu istrage, afere, ali i neučinkovitost nekih ministara.

Ako uhićenje ministra graditeljstva Darka Horvata nije bio okidač za to, slučaj ministrice Nataše Tramišak mogao bi biti. Povjerenje je narušeno.

''Ja ne znam da se ikad dogodilo da netko od članova Vlade ima informaciju da mu se prijeti ili posredno ili direktno. Ispada na kraju da je posredno, da se to ne deklarira meni kao premijeru'', rekao je premijer prije par dana.

Uz Tramišak, balasta ima još. Ministar rada Josip Aladrović i potpredsjednik Vlade Boris Milošević su pod istragom DORH-a zbog zlouporabe položaja.

Što se Reformista tiče, Radimir Čačić kaže da će u rekonstrukciji  podržati isključivo stručnjake iz redova HDZ-a ili nestranačke. Premijer bi, doznaje se, rekonstrukcijsku križaljku trebao dovršiti do prvog svibnja, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. Da je vrijeme za to, smatra čak i oporba.

''Mislim da se nešto mora promijeniti jer ministri koji su u sjeni korupcijskih afera ne mogu raditi svoj posao. Gospodin Plenković
će morati povući po meni puno odlučnije poteze'', smatra Stjepo Bartulica.

Mnogima je upitan kapacitet Maria Banožića kao ministra obrane. Prema izlaznim vratima mogla bi i Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, čiji resor svako malo protrese afera. Za socijaldemokrate jedini pravi potez su izbori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE OSVJEŽENJA Hrebak: ''Naša uloga je da budemo vjetrić koji će tu i tamo usmjeravati brod kojim ova Vlada ide''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TOLERANCIJA NA KRIVE STVARI ''Plenković fingira borbu protiv korupcije dok štiti osumnjičene'', Gong prijavio premijera, a nisu zaboravili ni na Milanovića

Premijeru neće biti lako u slaganju kadrovske križaljke, pokazalo se to na primjeru izbora novog ministra graditeljstva. Za prijevremene izbore šanse gotovo pa nema. ''Ne bih savjetovao oporbi da ide u nove izbore jer bi novi izbori za njih bili poražavajući'', rekao je Mislav Herman.

Afere s javnim nabavama iz resora ministra Vilija Beroša se još nisu rasplele, reforme nema - spasio ga je zahtjev oporbe za smjenom - ali izlaznica bi i za njega bila logična. Ministar već tjednima eskivira mogućnost postavljanja po njega neugodnih pitanja.

Više o rekunstrukciji Vlade pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 



 



 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene