Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba

Plenković o Milanoviću: "Ta neka igrica dr. Jekyll i mr. Hyde, gdje ste jedan dan na nišanu, a drugi dan bacate pisma da bi se pokrile priče o obitelji"

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao pismo koje mu je poslao predsjednik Zoran Milanović.

Premijer Andrej Plenković je na redovnoj konferenciji za medije kometirao pismo koje mu je u prosincu poslao predsjednik Zoran Milanović i koje je zatim objavio. 

"Ta neka igrica dr. Jekyll i mr. Hyde, gdje ste jedan dan na nišanu, a drugi dan bacate pisma da bi se pokrile priče o obitelji. Radi se o temama koje pokrivaju ministri Banožić i Medved koje on vrijeđa na dnevnoj razini", komentirao je premijer pismo.

"Odgovor je vrlo jednostavan. Nema tu nikakvih osobnih odnosa. Oni ne postoje i oni su nebitni. Postoje politički odnosi i oni se moraju sagledati u cjelini. Oni se temelje na onoj narodnoj: kako siješ, tako zanješ", rekao je Plenković.

Dodao je da je zadnja prilika za suradnju bila je 24. veljače prošle godine, kada je započela ruska agresija na Ukrajinu. Tada, isktanuo je, nije bilo interesa i sastanak nije održan.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović sukob dva brda Predsjednik Milanović objavio pismo koje je poslao Plenkoviću: "Mi to dugujemo građanima..."

Također je rekao da predsjednik u pismu ističe da Vlada samostalno donosi vanjskopolitičke odluke te je ustvrdio da on radi istu stvar kada komentira rat u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje ima li on želju za razgovorom, Plenković je rekao da misli "da država dobro funkcionira" i da ne vidi "neku potrebu".

Premijer je tako upitan i o razini inflacije o Hrvatskoj.

"Nije naša politička filozofija da budemo intervencionisti, ali u vremenu kada imamo vanjske utjecaje, mi vodimo računa o tome da naši građani prođu kroz najhladnije razdoblje godine na način da im je cijena energenata niža nego što je bila na tržištu", rekao je.

Pročitajte i ovo Anto Nobilo (Dnevnik.hr) Izmjene Zakona "Ne sluti na dobro", "Uvodi represiju kako bi zaštitio stranku": Stručnjaci oštro protiv Plenkovićeva prijedloga

Također je komentirao istrage DORH-a i curenja informacija.

"Neovisna tijela koja vode kaznene progone donose odluke koga će uhititi, koga će prisluškivati ili kome će uzeti mobitel. Onda će netko čitati stotine tisuća papira i poruka, a nije sve to baš dokaz. I onda vidimo da se te poruke kasnije plasiraju u medije i stvaraju se priče koje nemaju nikakav javni interes", rekao je Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene