Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radni ručak

Državni tajnik Matušić: "Ruska nota je neprihvatljiva. U Ukrajini se nalazi samo nekoliko hrvatskih dobrovoljaca"

Na radnom ručku premijer Andrej Plenković sastao se s veleposlanicima država članica Europske unije. Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić kazao je kako su teme razgovora bile prihvat izbjeglica iz Ukrajine i očekivanja oko izborne reforme u BiH.

"Nadamo se da će se postići dogovor između hrvatskih i bošnjačkih predstavnika o reformi prije samih izbora. Izvijestit ćemo i kako mi vidimo tu situaciju u kojoj se dogodila anomalija da onaj koji predstavlja hrvatski narod nije legitimni predstavnik", kazao je državni tajnik za političke poslove Frano Matušić u petak nakon sastanka s veleposlanicima.

Pročitajte i ovo Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Otvaramo sve za prihvat izbjeglica, o čemu je premijer Plenković upoznao veleposlanike, da je Hrvatska otvorila prostor za izbjegloice, kao i prostor na tržištu rada", rekao je Matušić te se osvrnuo na sankcije Rusiji.

"Razgovarali smo o sankcijskom režimu koji će pogoditi prije svega vrh Ruske Federacije, dakle vodstvo predsjednika Putina i ostalih njegovih suradnika. One su usmjerene ciljano, upravo da oslabe snagu onih koji su najsnažniji u podršci ruskom režimu ili na bilo koji način sudjeluju u agresiji na Ukrajinu", naglasio je.

U Ministarstvu vanjskih poslova nisu zabrinuti zbog situacije s pokušajem uručivanja note hrvatskom atašeu u Moskvi, što je on odbio.

Rusku notu Matušić je nazvao neprihvatljivom te dodao kako se u Ukrajini nalazi samo nekoliko hrvatskih dobrovoljaca. 

"Nas to ne zabrinjava, mi smo na tragu zajedničkih odluka Europske unije i NATO saveza", rekao je Matušić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na radnom ručku s veleposlanicima država članica Europske unije u Hrvatskoj kojem je, u prigodi francuskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, domaćin veleposlanik Francuske Republike Gaël François Veyssiere.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene