Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pregled tjedna

Zdravstveni djelatnici su na izmaku snaga, stat će i turistički rekordi

Na događaje u tjednu za nama podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Oni su tu zbog nas. Liječnici, sestre, medicinsko osoblje - u prvim redovima i na prvoj crti obrane od opakog virusa! Na poslu koji izaziva i divljenje i poštivanje. Daju najbolje od sebe i učinit će sve da pomognu.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa" Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna ''USKOK i DORH, čini se, jedva uspijevaju pratiti 'plesne korake' u istragama koje vode''

"Mi smo im obitelj, da, nepoznata. Svi smo im isti, ne vide nas pod tom opremom. Mi smo depresivni, nama je teško, ali njima je još gore“, kaže Martina Lisjak medicinska sestra iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević.

Zbog tempa kojim rade već tjednima, na rubu su snaga. A do kada ovako? Ovisi o ponašanju i nas samih.

A za Uskrs korona kao da je stavljena na čekanje. Pa je dozvoljeno sve što danima prije - nije. Negodovalo se jer na otoku - pošteđenom zaraze, nije prekinuta tradicija duga više od pet stoljeća.

Kako bilo, najgore su ipak posljedice. Kao u nekoliko Domova za starije i nemoćne u koje se uvukao COVID19. Na uzbunu je opako zvonilo u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj. A reagiralo tek kad je problem buknuo.

"Petnaestak je imalo temperaturu zadnjih nekoliko dana. Kad su prije dva dana uzeli test, pokazalo se da ih je deset pozitivno“, rekao je Ivan Škaričić, ravnatelj splitskog Doma za starije i nemoćne.

"Zbog čega se ranije nije reagiralo? Pa ja nisam doktor, ja to ne bih objašnjavao, to je pitanje za struku“.

Koja uz inspekciju i istražitelje traži odgovore što je pošlo po zlu s štićenicima u splitskom domu i tko je koga zvao. Nitko ne preuzima odgovornost.

Stat će i turistički rekordi: godine "debelih krava" su iza nas. Svako noćenje bit će kao zgoditak na lutriji. Optimizam ih ne napušta.

U bijegu od noćne more cijeli svijet trči za cjepivom protiv nepoznatog virusa - koji je pokosio i Borisa Johnsona. Britanci umiruju naciju. Na malim se ekranima ukazala i kraljica. A s druge strane Atlantika, američki predsjednik za crne brojke i širenje zaraze - ne mari. I krivi WHO.

Cijeli pregled tjedna pogledajte u videu koji je u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene