Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moramo biti realni

Što očekuje turističku sezonu? "Turizam više nikad neće biti isti, ali Hrvatska ima dobru startnu poziciju"

Turistička je predsezona već sada propala. Turista nema, ni domaćih ni stranih. A tko će nam se prvi vratiti na Jadran, i to već ovo ljeto, iz Pule javlja reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Turističku sezonu ove godine ne diktira niti ponuda, niti more niti lijepo vrijeme, već epidemija koronavirusa. Kada će nam se turisti vratiti i tko će prvi krenuti na Jadran za Dnevnik Nove TV odgovara Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Gužve na granicama KAFIĆI I RESTORANI ČEKAJU PORAST PROMETA Prizori s granica izmamili smiješak onima koji žive od turizma: Gužve na ulazu u Hrvatsku, a ono što se nekad činilo kao minus, sada bi moglo postati - plus

Žgomba kaže da nade uvijek ima i treba je biti, ali treba uzeti u obzir realne činjenice.

"Prije svega s ovim nitko od nas nema iskustva, i više je nego sigurno da ove godine ne možemo očekivati puno", kaže Žgomba te ističe kako se turistički sektor mora dobro pripremiti za 2012. godinu.

"Turizam više nikad neće biti isti, ali ni naši životi. Navike i obazrivost prema zdravstvenim problemima će se povećati, u fokusu su i ekonomski problemi", rekao je.

Predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK dodaje kako 2021. godine turizam neće imati značajke masovnog turizma, ali ističe kako će Hrvatska imati dobru startnu poziciju, između ostalog zahvaljujući naporima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene