Ovog je tjedna Vlada predstavila Nacionalni plan oporavka, a saborska se oproba pobunila jer nije dobila cijeli dokument, nego samo njegov sažetak. Osim toga, tjedan je, između ostalog, obilježilo ponovno uhićenje Dragana Kovačevića i svađa na saborskom Odboru za zdravstvo.


Novac može doista biti jedinstvena prilika generacije ako se pametno utroši, ali neće doći sam po sebi. Uvjet su reforme, reforme, reforme i dobri projekti. Oporba je odmah sasula vatru na premijera Andreja Plenkovića jer su dobili sažetak, a ne integralan dokument od 800 strana kako bi ga proučili.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović Manite se sukoba po društvenim mrežama, ozbiljna znanost nema vremena za Facebook Pregled tjedna Ivane Petrović Prva je nedjelja došašća, Hrvatska je pod novim mjerama, a ljudi pucaju, dezorijentirani su i sluđeni

Poduzetnici pak lošim smatraju što će većina novca biti uložena u državne projekte, a ne u poduzetništvo koje je zamašnjak ekonomskog rasta. Plan obuhvaća šest područja, među kojima nema reforme teritorijalnog ustroja, a raspisivanje svakih lokalnih izbora nas podsjeti koliki je to enorman administrativni aparat u maloj zemlji od oko četiri milijuna stanovnika.

Na saborskom Odboru za zdravstvo došlo se do svađe tijekom koje sudionici nisu bili svjesni da su kamere uključene. U to baš i ne vjerujem, ali neka im bude. Pitanja ministra Zdravka Marića o naglom poskupljenju lijekova, s naglaskom na posebno skupe lijekove, su posve logična. Inače, Vlada i veledrogerije su se dogovorile oko naplate dugova, ali to pitanje svejedno ostaje.

Ponovno uhićenje Dragana Kovačevića i još trojice ponovo otvara mnoga pitanja. Kako se hobotnica načela, prijetnje su počeli primati članovi Uprave JANAF-a Stjepan Adanić i Vladislav Veselica. Predsjednik Zoran Milanović je u podužem govoru opisao kako je Kovačević dobivao natječaje za šefa JANAF-a, ali nitko do sada nije spomenuo da je na svim natječajima jedini kandidat bio Kovačević. Zapravo je postavljan aklamacijom, bez obzira tko je bio vlasti.

Europu i svijet sve više brinu mutanti koronavirusa pa samim tim i nove vrste cjepiva. Cjepivo Johnson&Johnson je zbog krvnih ugrušaka stavljeno na čekanje, a borbu s koronom izgubio je naš kolega Igor Klobučarić. Kao voditelj tehničkih operacija je na Novoj TV bio je od prvoga dana. Bit će u našem sjećanju i nedostajat će nam.

Više o događajima koji su obilježili tjedan možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr