Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Ministarstva pravosuđa poručuju da će zakoni sada biti pravedniji i transparentniji, a sami postupci brži.


Predstečajne nagodbe vraćaju se pod okrilje trgovačkih sudova, a FINA će samo tehnički pomagati u postupku.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Stigli novi podaci: Smanjen broj blokiranih Hrvata, ali ima i loših vijesti NK Osijek (Foto: Dnevnik.hr) Nogomet nije izvor vrtoglavih zarada samo za igrače: NK Osijek popeo se na vrh ljestvice poduzetnika

To je najvažniji prijedlog promjene Zakona o predstečajnim nagodbama, zbog kojeg je, podsjetimo, Vladu morao napustiti ministar financija Slavko Linić.

U Ministarstvu pravosuđa ističu da će zakoni sada biti pravedniji, transparentniji i sami postupci brži. Vjerovnike koji se protive nagodbi može se izvlastiti s 10 posto potraživanja, a stečajni upravitelj birat će se nasumce računalom.

Josipović: Nemojmo uništiti institut predstečajnih nagodbi, popravimo ga

'Ono što je bitno - predstečajna nagodba započinje i završava odlukom suda. Sud je gospodar tog procesa. Naime on je kontrolor tog procesa, a gospodari su dužnici s jedne strane i vjerovnici s druge. Taođer u stečajnom mi ponovno uvodimo i stečajni plan znači jedna mogućnost poslovanja da kažem ako postoji mogućnost ozdravljenja da to ide', objasnio je ministar Orsat Miljenić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook