Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori ministra i prosvjednika

Predstavnik seljaka gotovo u suzama: Šta će mi ljudi reći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Čobanković, umjesto u Zagrebu, sastao se u Đakovu s Koordinacijom seljačkih udruga. Čobanković je odlučio da je ovo zadnji krug pregovora s Koordinacijom, koja tjedan dana organizira prosvjede poljoprivrednika.

Iako je sastanak ministra poljoprivrede i Koordinacije seljačkih udruga trebao biti večeras u 20 sati u Ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu, došlo je do promjene te je ministar krenuo na pregovore u Đakovo. Oni bi prema dosadašnjem razvoju situacije mogli potrajati i cijelu noć.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Slika nije dostupna Dogovoren novi sastanak Propali pregovori Čobankovića i seljaka

Nakon prvih naznaka kako bi pregovori mogli krenuti u dobrom pravcu, nešto nakon ponoći iz sobe u kojoj se iza zatvorenih vrata održavaju pregovori izašao je jedan od predstavnika seljaka iz Virovotice. Novinarima je gotovo u suzama priopćio kako im ministar nudi da im zaostale poticaje iz 2008. godine isplati u vrijednosnim papirima i to u razdoblju do 2011. godine.

'Ne mogu s tim pred ljude doći', rekao je razočarano okupljenim novinarima.

Vlada ima dobru volju da riješi problem

Prije polaska ministar Čobanković je ponovio kako je pozvao predstavnike Koordinacije na sastanak u Ministarstvo poljoprivrede u Zagreb, te da je bio u stalnoj komunikaciji s njima. 'Jedan dio je krenuo prema Zagrebu i trebao je imati ovlaštenje da razgovara u ime svih. U međuvremenu je uslijedila promjena i zahtjev da ja dođem u Đakovo', rekao je .

Istaknuo je da je poziv prihvatio te kako iskazuje dobru volju da se ovaj problem razriješi. 'Mi ćemo razgovarat o modalitetima i načinima kako zaustaviti prosvjede', kazao je Čobanković, dodavši da će ponudu iznijeti kad bude u Đakovu, za stolom s predstavnicima Koordinacije. Ponovio je da se državni proračun ne može mijenjati bez rebalansa, a to se ne može u ovom trenutku dogoditi.

'Teško je govoriti kakvi će to biti pregovori i što će biti zaključci. Ali i moj odlazak u Đakovo gdje idem na zadnju rundu pregovora, i sve pokazuje da Vlada RH ima izuzetnu volju i želju da razriješi ovaj, rekao bih, trenutno teški problem, koji je uvjetovan prosvjedima poljoprivrednika', naglasio je ministar poljoprivrede Čobanković. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene