Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ne želimo društvo jednakih, nego društvo jednako važnih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedinac može mnogo, a tim može sve, poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa stranačke konvencije, na kojoj je danas delegatima u punoj maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu predstavljen tim za predstojeće izbore.

U timu, koji je Milanović na kraju govora pozvao na pozornicu, 20-ak je koordinatora izbornih jedinica i autora SDP-ovih politika, a ima i novih imena. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoran Milanović uvjerljivom pobjedom izborio novi mandat na čelu SDP-a Slika nije dostupna Milanović: Nemamo san, ali imamo plan za Hrvatsku

Među njima su Branko Grčić, profesor na Ekonomskom
fakultetu u Splitu, koji se u javnosti spominje kao novi SDP-ov
kandidat za ministra gospodarstva, liječnici Biljana Borzan i Željko Jovanović, te diplomirani inženjer elektrotehnike Darko Parić i agronom Damir Rimac.

Predsjednik SDP-a Milanović rekao je da je prije osam godina SDP na čelu s Ivicom Račanom krenuo s istog mjesta u veliku izbornu pobjedu te da nema boljega mjesta da se ponovno krene.

- Politika nije spletka ni koristoljublje, ustvrdio je i naveo da
će SDP, dođe li ponovno na vlast, to i dokazati. 

- Ne želimo društvo gdje će svi biti jednaki, nego društvo u kojem će svatko biti jednako važan, rekao je Milanović i ustvrdio da će SDP u centar hrvatskoga društva vratiti vrijednosti poput solidarnosti, odgovornosti i poštenja. SDP će se, rekao je, zalagati da Sabor "bude kuća hrvatske
demokracije". 

- Nema prevare, nema predaje, poručio je Milanović uz buran pljesak prisutnih i pozvao članstvo i simpatizere na "veličanstveno putovanje" uz SDP-ov tim.

Na tvrdnju novinara, nakon završetka konvencije, da nije puno
govorio o HDZ-ovoj vladi, Milanović je rekao da "građani znaju tu vladu, što su s njom izgubili i što će s SDP-om dobiti". 

Zamoljen da procjeni SDP-ov rezultat na predstojećim izborima, rekao je kako očekuju da će biti najjača stranka u Hrvatskoj.

Ljubo Jurčić, SDP-ov kandidat za premijera, u svojem je govoru istaknuo kako je, unatoč velikom prirodnom i stvorenom kapitalu, Hrvatska suočena s visokim vanjskim dugom i visokom zaduženošću građana. Cilj SDP-a je, istaknuo je, da se takva situacija promijeni. 

Potrebno je rastom gospodarstva omogućiti bolji život za sve, rekao je i istaknuo da se SDP zalaže za "tržišno gospodarstvo, a protiv tržišnog društva".

- Za bolji život Hrvatskoj trebaju promjene, a mi znamo i kako,
poručio je Jurčić u svom govoru pred 3.500 članova stranke, obećavši smanjenje vanjskog i unutarnjeg duga i povećanje izvoza i zaposlenosti.

Na početku konvencije potpredsjednica SDP-a Željka Antunović ostala je bez sjedećeg mjesta u prvom redu do predsjednika stranke Milanovića. Upitana za komentar što se dogodilo, Antunović je rekla kako je netko u organizaciji očigledno napravio vrlo nesmotren potez.

- Neki znaju uloviti stolicu, neki znaju rješavati probleme. Ja spadam u ove druge, rekla je Antunović i ustvrdila kako nema nikakve potrebe da se zbog nedostatka jedne stolice snaga SDP-a umanjuje. 

- Glavna poruka je: mi znamo rješavati probleme ljudi, i radit ćemo to timski, i ja sam nezaobilazan dio tog tima, rekla je Antunovć.

- Predsjednik SDP-a Milanović rekao je kako je i on ostao bez stolice jer nije bilo protokola. 

- Željki Antunović je mjesto do mene i tu nema prostora krivim zaključcima, rekao je Milanović, ponovivši kako je Željka Antunović, kao zamjenica predsjednika SDP-a, dio najužeg
SDP-ovog tima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene