Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak zbog amandmana

Mikulić o GUP-u: "Ono što nije bilo predmet javne rasprave neće imati moju podršku"

Andrija Mikulić, glavni državni inspektor
Andrija Mikulić, glavni državni inspektor DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Mikulić, glavni državni inspektor Andrija Mikulić, glavni državni inspektor Foto: DNEVNIK.hr Andrija Mikulić (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Mikulić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrija Mikulić, glavni državni inspektor (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Mikulić, glavni državni inspektor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Mikulić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Za 10 sati najavljena je sjednica Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a. Tema je GUP.

Predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić potvrdio je da će se na sjednici razgovarati o GUP-u, odnosno o 86 amandmana koliko ih je ukupno u četvrtak podnio HDZ, sam gradonačelnik Milan Bandić koji je i predlagatelj točke dnevnog reda te njegova stranka.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Zagrebački HDZ podnio je 15 amandmana na prijedlog izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba, stranka Milana Bandića BM 365-stranka rada i solidarnosti i Zelena lista podnijela ih je čak 65, dok je zagrebački gradonačelnik podnio njih šest.

Mikulić je rekao kako HDZ ima svoje stručnjake, te će oni dati svoje mišljenje o amandmanima.

"U 9 sati imali smo Stručni odbor za prostorno uređenje i oni će dati svoj stav koji amandmani mogu dalje, a koji ne mogu", kazao je Mikulić i odgovorio na pitanje tko je pisao amandmane.

"Svi zajedno smo pisali amandmane, oni su prijedlog s terena i formalno pravno smo ih uobličili. U Zagrebu vas ništa ne može iznenaditi, pa tako ni poplava amandmana. Ništa me ne može iznenaditi što dođe na Gradsku skupštinu. Bitno je da ono što prođe bude kvalitetno.

Pričekajmo sjednicu. Vidjet ćemo što je rekao naš stručni odbor, ne bih htio nagađati. Ono što nije bilo predmet javne rasprave neće imati moju podršku.

Nisam pristalica da govorim o tome da je sve dobro ili da ništa nije dobro. Prepustimo to stručnjacima. Izvjestit ću vas nakon sjednice. Ne vjerujem da nije sve dobro ili da je dobro", izjavio je Mikulić uoči sjednice Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a.

Komentirao je i unutarstranačke izbore u HDZ-u. "Bitno je da izađemo jači. Najbitniji su nam parlamentarni izbori. Očekujem kontinuitet, a uvijek je dobro da dođe do određenih promjena, novih ideja, pa i novih ljudi i tko god pobijedio, najbitnije je zajedništvo i sinergija". 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene