Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Most mora koštati točno koliko stoji u troškovniku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stipe Mesić u Donjem Miholjcu jasno je dao do znanja da projekt - za koji se ne zna koliko će Hrvatsku stajati i za koji nije bio raspisan međunarodni javni natječaj - nema njegovu potporu.

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas u Donjem Miholjcu kako je u Slavoniji, u gospodarskom smislu, nastupio prijelomni trenutak te da Slavonija može biti svjesna svojih mogućnosti.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

"Gospodin Jure Radić kaže most može koštati možda više možda manje. Ma ne može! Mora koštati koliko stoji u troškovniku, ali nije bilo javnog natječaja za takva velika sredstva koja će uložiti ova zemlja", rekao je predsjednik o izgradnji Pelješkog mosta.

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je kako je u Slavoniji, u gospodarskom smislu, nastupio prijelomni trenutak te da Slavonija može biti svjesna svojih mogućnosti.

Nakon posjeta poduzetničkoj zoni u Donjem Miholjcu i razgledanja poduzeća "Kanaan" i "Plodovi zemlje - Matijević" d.o.o. predsjednik Mesić je u izjavi novinarima ocijenio kako taj projekt pokazuje da se mogu iskoristiti mogućnosti i da postoje ljudi koji to znaju. Dodao je kako te tvrtke "uvoz zamjenjuju svojom proizvodnjom".

Ako se nedavno osnovana Agrobanka u Osijeku više okrene
poljoprivredi, vjerujem da će proizvodnja i preradba biti na visokoj razini, kao i zapošljavanje, ustvrdio je Mesić

Župan Krešimir Bubalo rekao je kako će Osječko-baranjska županija 2007. u različite projekte u poljoprivredi uložiti oko 50 milijuna kuna, a da je u protekle tri godine izdvojila oko 30 milijuna kuna za razvoj gospodarskih zona, u kojima je sada zaposleno više od 5000 ljudi.

Gradonačelnik Željko Macanić izvijestio je kako je u poduzetničkoj zoni u protekle dvije godine otvoreno 450 radnih mjesta, a planira se gradnja dviju novih tvornica, u koje će biti uloženo oko 10 milijuna eura.

Na sastanku u Gradskom poglavarstvu županijski i gradski dužnosnici izvijestili su predsjednika Mesića o ulaganjima u infrastrukturne i razvojne projekte, u što je u cijeloj Županiji od 2004. uloženo više od 400 milijuna kuna.

Kao velika zapreka istaknuto je razminiranje, jer je za razminiranje cijele Županije potrebno više od dvije milijarde kuna, a sadašnjom brzinom to bi, kazao je pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marloin, moglo potrajati i 50 godina, što drži neprihvatljivim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene