Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Linić vs. Milanović

Josipović: Sastav Vlade je stvar premijera Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je novinarima u Omišu vezano za odnos premijera Zorana Milanovića i ministra financija Slavka Linića, kako je sastav Vlade stvar premijera Milanovića, te kako ne smatra da se u Vladi nešto događa.

'Ne bih rekao da se nešto posebno događa. Vlada je stvar premijera, i premijer odlučuje o sastavu Vlade i o pravcu kojim se Vlada kreće', rekao je Ivo Josipović, odgovarajući na upit novinara mogu li građani imati povjerenje u Vladu u kojoj su, kako je naveo novinar, 'narušeni odnosi između premijera Zorana Milanovića i ministra Slavka Linića'.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Naravno da će građani svoje povjerenja dati Vladi s obzirom na rezultate', dodao je predsjednik Josipović.

Na upit kako komentira medijska nagađanja da bi INA mogla biti prodana Rusima, Josipović je kazao da, koliko on zna, o tomu još nema definitivne odluke hoće li se 'uopće prodati ili će se možda s Mađarima urediti odnosi - i to je jedna od varijanti'.

'INA je prevažan resurs, neovisno o tomu tko su dioničari, i moram reći da u punoj mjeri podržavam Vladu u njenoj želji da se uvede red i da se s INA-om upravlja transparentno, zakonito i u skladu s interesima Republike Hrvatske', istaknuo je Josipović.

Dodao je kako mu je manje važno hoće li partner INA-e biti 'ovaj ili onaj', ali mu je važno da INA bude u funkciji.

VIDEO Linić žestoko odgovorio zašto je sjedio sam, u zadnjem redu...

Josipović planira okupiti tim: Radit će na ustavnim promjenama

Zamoljen da prokomentira situaciju u Ukrajini, predsjednik Josipović je kazao kako je 'nažalost ta lijepa zemlja u ozbiljnim političkim problemima'. 'Želio bih da ukrajinski narod i bez uplitanja sa strane nađe pravi put razvoja, demokracije, sada mu je teško i zaželimo im sve najbolje', dodao je.

Komentirajući postupak omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića, koji je odlučio prodati službeno vozilo, a sredstva od prodaje namjeniti za pomoć dječijem vrtiću, Josipović je kazao kako je očigledno gradonačelnik 'pogodio sentiment i vrijeme u kojem živi, i štednjom je izazvao simpatije'.

Josipović se prilikom današnjeg posjeta Omišu sastao s predstavnicima lokalne vlasti i organizatorima 5. Međunarodnog festivala gitare 'Omiš gitar fest', koji će se održati od 24. do 26. travnja ove godine i kojemu će Predsjednik Republike biti pokrovitelj.

Ravnatelj festivala Neno Munitić izvijestio je da će pod geslom 'Gitara je naš život' na festivalu sudjelovati više od 200 gitarista. Mnogi sponzori prepoznali su važnost ovog festivala i uključili se u davanje potpore, dodao je.

Nakon Omiša predsjednik Josipović je otputovao najprije u Bašku Vodu a zatim u Makarsku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene