Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodjela nagrada gospodarstvenicima

Predsjednica opet kritizirala Vladu: "Trebamo ubrzati reforme, najnekonkurentnija smo država"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Darko Horvat današnju je dodjelu nagrada za gospodarstvenike godine iskoristio kako bi se pohvalio dobrim potezima Vlade. Predsjednica je pak priliku iskoristila za novu kritiku rada Vlade.

Ministar gospodarstva Darko Horvat današnju je dodjelu nagrada za gospodarstvenike godine iskoristio kako bi se pohvalio dobrim potezima Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne posustaje Predsjednica opet kritizira premijera i Vladu: "Prošle su tri idealne godine za provođenje reformi" Slika nije dostupna Uoči sjednice Vlade Ministar Kuščević odgovorio na kritike: "Predsjednica nema pravo"

"Do kraja ove godine imat ćemo oko dvije milijarde eura vrijedne strane investicije u Hrvatskoj. Bila je to najuspješnija godina do sada", kazao je Horvat i pohvalio se podizanjem minimalca te pokretanjem reformi.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je također sudjelovala na dodjeli, čestitala je Vladi na pozitivnim trendovima i fiskalnoj odgovornosti, no istovremeno uputila i nekoliko kritika. 

"Nedostatan je rad na reformama, još uvijek zaostajemo za drugim zemljama, najnekonkurentnija smo država. Trebamo ubrzati reforme, svi želimo rast veći od 2,8 %. Nepovoljna je struktura gospodarstva, turizam ima prevelik udio u BDP-u te se trebamo više okrenuti izvozu i opredijeliti se na razvoj strateških grana", kazala je Predsjednica i dodala da Hrvatsku muči problem nedostatka radne snage. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene