Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je novi privremeni Ured u Požegi, no komentirala je, između ostalog i nedjeljni marš crnokošuljaša u Zagrebu.


Novi privremeni Ured Predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, otvoren je u utorak u Požegi. Privremeni Ured smješten je u zgradu Požeško-slavosnke županije, a Predsjednica je već održala i sastanak s lokalnim dužnosnicima te županije.

Vezani članci Policija, ilustracija Uhićen muškarac (26) koji je slao prijeteće poruke ministru Berošu Ida Jurenić U Hrvatskoj govor mržnje cvjeta, a rješenje je vrlo jednostavno - leži u odgovornom ponašanju svih nas

Nakon sastanka, Predsjednica je odgovarala na pitanja novinara pa je tako odgovorila i na pitanje da komentira marš crnokošuljaša na glavnom zagrebačkom trgu, koji je održan u nedjelju i koji je izazvao lavinu reakcija i osuda, kako domaćih, tako i inozemnih.

Kolumna Gabrijele Kišiček - Retorika i politika: Govor mržnje je govor neobrazovanih i potkapacitiranih

"Moj stav prema bilo kakvim izljevima mržnje je jako dobro poznat, ali isto mislim da marginalnim pokretima ne bi smjeli dati pozornost jer onda im dajemo ono što žele", rekla je Predsjednica.

"Time, ne samo da se stvara dojam da je Hrvatska netolerantnija nego što jest, nego se potiče mržnja", dodala je.

"Moramo učiniti sve da spriječimo takve pojave, ali moramo ih gledati kao izolirane. U Saboru nema nijedne stranke koja je dobila izbore na takvom programu. To pokazuje razmišljanje i većine hrvatskih građana, koji vjerujem, osuđuju takve događaje", poručila je Grabar-Kitarović.