Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matić o nasljedniku:

'Brkić je govorio da nema šanse da preuzme Ministarstvo, da je tajnik, operativac...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predrag Matić HDZ je prozvao za nedosljednost i zapitao se zašto su napravili trakavicu oko izbora ministra branitelja.

Bivši ministar branitelja Predrag Matić (SDP) nije u utorak želio procjenjivati je li izbor Milijana Brkića za novog ministra dobar izbor, no za nedosljednost je prozvao HDZ, stranku koja ga je kandidirala.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

"Vrijeme će pokazati je li Brkić dobar izbor", odgovorio je Matić novinarima u Hrvatskom saboru. HDZ je prozvao za nedosljednost koju "stalno pokazuje", te se zapitao zašto je napravio trakavicu oko izbora ministra branitelja?

"Sjetimo se da su govorili da imaju stotine kvalitetnih kandidata, Brkić je govorio da nema šanse da preuzme Ministarstvo, da je tajnik, operativac... I na kraju, moram li ja zaključiti da nisu mogli naći kandidata, vjerujem da Brkića ne boli jako ruka koliko mu je Karamarko zavrnuo da prihvati taj resor", izjavio je Matić.

Ustvrdio je i da je braniteljima svatko dobar izbor, osim ako dolazi iz SDP-a. Matić 'priznaje' da je Brkićev ratni put neupitan, ali drži da će "neke druge stvari polako dolaziti na vidjelo", kao što su i njemu "otkrili tko mi je čukundjed, a da to nije znao, dok to nisu otkrili branitelji iz šatora".

Matić nije odgovorio očekuje li da Brkićevim imenovanjem završi prosvjed u Savskoj 66, tim više što su prosvjednici rekli da podupiru Brkića.

"Podupirali su i Crnoju i biskupa Košića, ali to je njihov problem. Opće je poznato da je jedan od suorganizatora, susponzora cijele te priče upravo i navedena osoba", ustvrdio je Matić.

Poručuje i da ga nije briga do kad će stajati prosvjednički šator u Savskoj, ali da bi volio čuti zbog čega prosvjeduju, a što nije uspio za godinu i pol. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene