Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predizborni skup HSU-a u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je u Osijeku kako će se ta stranka zauzimati za povećanje minimalne plaće na 2.500 kuna, za oslobađanje plaćanja participacije za lijekove te za usklađivanje mirovina prema rastu plaća.

Na večerašnjem predizbornom skupu stranke Jordan je kazao da će HSU promicati borbu za dostojanstvo svih građana Hrvatske, istaknuvši da je stranka tijekom prethodnog saziva Hrvatskoga sabora uspjela riješiti pitanja povećanja neoporezivog iznosa mirovina, povrata duga umirovljenicima i mirovina tzv. "novih umirovljenika".

Jordan je izrazio uvjerenje da će HSU na predstojećim
parlamentarnim izborima osvojiti više zastupničkih mjesta od tri, koliko su imali u prethodnom sazivu Sabora, a da u 4. izbornoj jedinici (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) očekuje dva zastupnička mandata, što je jedan mandat više nego na izborima 2003.

Ustvrdio je da HSU u proteklome razdoblju postala respektabilna stranka, ali da pitanja budućeg razvoja Hrvatske ne može rješavati sama, već "konsenzusom svih političkih stranaka", što posebice drži bitnim budući da je ostalo još malo vremena do ulaska u Europsku uniju, do kada treba postići suglasnost oko ključnih razvojnih pitanja.

Prvi kandidat s liste za 4. izbornu jedinicu Ivan Jakobljević
istaknuo je kako će se HSU zauzimati za ravnomjerni razvoj svih hrvatskih krajeva te da je prioritet stranačkog programa razvoj gospodarstva, bez čega, smatra on, ne može biti dobrih plaća i mirovina, kao ni ekonomske i socijalne sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene