Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do 21 sat Državno izborno povjerenstvo (DIP) obradilo je podatke s 304 birališta u Hrvatskoj i 28 u inozemstvu. U Hrvatskoj su obrađena uglavnom manja birališta u selima i općinama s malim brojem stanovnika.


Prema obrađenim podacima u 11 izbornih jedinica odaziv je bio veći od 62 posto, a čak 98,5 posto listića je bilo važećih.

Vezani članci Slika nije dostupna Na izborima više promatrača iz nevladinih udruga Slika nije dostupna Želite glasati? Do 31. prosinca rok za aktivnu registraciju, privremeni upis ...

Na 28 obrađenih birališta u inozemstvu glasovalo je nešto više od 6670 birača, a više od 83 posto glasova na tim je izbornim mjestima dobio HDZ.

>> Velik odaziv na izbore hrvatske dijaspore u Italiji

>> GONG i DIP o izborima

>> DIP: Očekujemo izlazak preko 70% birača

>> Dijaspora: Glasovalo 27 tisuća birača

>> Uz građane na biralištima i političari (foto + video)

Obrađeni podaci za dijasporu došli su iz 17 zemalja, gdje je također bio upisan manji broj građana.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin kazao je da podaci obrađeni do 21 sat s tako malog broja biračkih mjesta nisu relevantni, pa ih na konferenciji za novinare nije želio u cijelosti čitati.

Prema podacima koje je ipak pročitao u prvoj i drugoj izbornoj jedinici vodi SDP, a u desetoj HDZ.

"Mislim da ću biti dosadan ako čitam male rezultate", kazao je Hrvatin i pozvao građane da sami pogledaju prve obrađene podatke objavljene na internetskoj stranici DIP-a www.izbori.hr.

No, neposredno nakon 21 sat pristup najvjerojatnije zbog velikog broja posjeta nije bio moguć.

DIP je najavio da će podatke ažurirati svakih pet minuta.