Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajemo cijene

Požurite na benzinske postaje: Od ponoći ponovno poskupljuje gorivo

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Nove cijene goriva Nove cijene goriva Foto: DNEVNIK.hr Gorivo - 2 Gorivo - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gorivo - 1 Gorivo - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/5 >>
Od ponoći nas čeka novo značajno poskupljenje goriva, a nakon dugo vremena cijena dizela i benzina će se izjednačiti.

Litra eurosupera 95 će poskupjeti za četiri centa, a litra eurodizela za sedam centi. Oba goriva će stajati euro i 62 centa za litru. I plavi dizel će poskupjeti za sedam centi, pa će njegova cijena biti euro i osam centi. Od svibnja cijena prosječnog spremnika dizela porasla je za 20 eura. 

Raste i cijena plina. UNP za spremnike koštat će 1,24 euro za kilogram što je povećanje 0,05 eura, a UNP za boce od utorka će se prodavati po cijeni od 1,80 eura za kilogram.

Dok građani zbrajaju nove troškove, premijer poručuje kako bi bez Vladinih mjera ta cijena bila i viša.

Ilustracija Nove cijene goriva (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo su turbulencije koje nemaju nikakve veze sada s nama nego su dio globalnog tržišta, a mi štitimo naše građane po svim aspektima kako sa paketom mjera praktički dvije godine", rekao je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Denis Buntić Ponavlja se Buntić na sudu i zbog još jednog slučaja nasilja: "Svjedoci su u inozemstvu"

Nakon što je Rusija prošli tjedan uvela zabranu izvoza dizelskoga goriva, stručnjaci strahuju kako je ovo tek početak novog ciklusa divljanja cijena.

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav ima i novog odvjetnika Filip Zavadlav prvi put iznio obranu: "Nisam ubojica. Ja sam samo tamo šetao. Meni treba dati Nobelovu nagradu za mir"

"Kad bi čovjek mogao voziti na vodu, ja bih prvi vozio. Na žalost mislim da s onim što dobijemo i što moramo platiti je... Mislim da nema neke logike", smatra Nikola iz Zagreba, izvijestile su Vijesti Nove TV.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, cijene bi iznosile: 1,74 eura po litri za benzinsko gorivo, 1,78 eura po litri za dizelsko gorivo, 1,17 eura po litri za plavi dizel, 1,48 eura za kilogram UNP za spremnike, 2,11 eura za kilogram UNP za boce, priopćila je Vlada.

Cijene goriva rastu 17. tjedan zaredom

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene