Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima i novog odvjetnika

Filip Zavadlav prvi put iznio obranu: "Nisam ubojica. Ja sam samo tamo šetao. Meni treba dati Nobelovu nagradu za mir"

Aktualno Galerija Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: Ivo Cagalj/Pixsell/Pixsell Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 2 Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 1 Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 3 Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Filip Zavadlav, trostruki ubojica - 4 Galerija 1/5 >>
Filip Zavadlav (27) kojemu se sudi za trostruko ubojstvo Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25), koje je počinio prije tri i pol godine, prvi put od početka suđenja iznio je svoju obranu.

Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo. On je prvi put iznio obranu pred sudom i tvrdi da nema veze sa stravičnim zločinom te je u obrani spominjao stvari koje nemaju veze s postupkom, a odbio odgovarati na pitanja sudskog vijeća, zamjenika županijskog državnog odvjetnika i svog branitelja.

Tvrdi kako se na mjestu događaja našao slučajno, te da je žrtva medija koji su ga unaprijed proglasili ubojicom.

"Mogu reći da me duže vrijeme skupina momaka proganjala jer su me htjeli ubiti, a i prije su me tukli. Ja sam pokušavao pronaći skrovište na nekoj njima nepoznatoj lokaciji. Dulje vrijeme sam živio u velikom strahu i nisam mogao spavati", rekao je Zavadlav.

Vještaci su ranije procijenili da je raspravno sposoban, ali i danas su u zapisnik ušle mikrokamere, pokušaji trovanja i glasovi koji ga proganjaju. Pomoć psihijatra, tvrdi, izbjegavao je zbog posla pomorca.

"Mogu reći da sam i po zatvoru se morao tući s drogerašima koji su bliski s ove tri crkotine o kojima se ovdje raspravlja", požalio se.

Pročitajte i ovo Ilustracija svi je odbijaju Vapaj psihologinje iz Zagreba: "U uredu mi je djevojčica od 6 i pol godina. 31 ustanova u državi ne želi je primiti na smještaj!"

"Nisam ubojica, to su mediji od mene napravili. Ja sam samo tamo šetao. Meni treba dati Nobelovu nagradu za mir. A ako moja krivnja leži u tome što sam živ, onda sam kriv i želim da mi date 50 godina zatvora", izjavio je između ostalog optuženi Zavadlav.

Zatražio je da se presuda na ponovljenom suđenju što prije donese. Na prvom suđenju proglašen je krivim i osuđen na 40 godina zatvora.

Zavadlav ima i novog odvjetnika. Petog po redu. Sada ga po službenoj dužnosti zastupa odvjetnik Toni Vukičević.

Njega je zanimalo bi li brža intervencija spasila nekog od ubijenih.

"Ti projektili imaju ogromnu početnu brzinu, i praktički nikakva medicinska pomoć ne bi mogla otkloniti smrtni ishod", pojasnio je Antonio Alujević, sudski vještak patolog.

Rasprava će se nastaviti u utorak u podne.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Potvrđeno za Dnevnik Nove TV: Majka Denisa Buntića radi na sudu u Ljubuškom koji ga je pustio na slobodu Denis Buntić - 2 Denis Buntić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Denis Buntić - 1 Denis Buntić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pritvor - 1 Pritvor - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pritvor - 2 Svijet Potvrđeno za Dnevnik Nove TV: Majka Denisa Buntića radi na sudu u Ljubuškom koji ga je pustio na slobodu 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene