Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere kontrole cijena

Potrošačka košarica pojeftinila gotovo 10 posto

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u utorak je izvijestilo kako ažurirani podaci o cijenama u trgovačkim lancima na web stranici Kretanje cijena pokazuju da su iznosi potrošačkih košarica niži u odnosu na kraj prošle godine za gotovo 10 posto.

Kako se navodi u priopćenju, na web stranici Kretanje cijena ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 18. rujna, sukladno odluci Vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih proizvoda u trgovini na malo kojom se određuju najviše maloprodajne cijene za određene proizvode, za što je kao relevantan datum za usporedbu cijena uzet 31. prosinca 2022.

S današnjim danom, a nakon najnovijeg unosa podataka, razvidno je kako je potrošačka košarica Konzuma plus, s ukupno 365 proizvoda, jeftinija za 5,35 posto te iznosi 927.60 eura (6.989,04 kuna), navode iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Napad na Lavov - 1 U ranim jutarnjim satima FOTO Rusija započela napad na zapadni dio Ukrajine, gore industrijska skladišta: "Ostanite u skloništima, očekuju se novi napadi"

Potrošačka košarica trgovačkog lanca Tommy s 365 proizvoda iznosi 914,39 eura (6.889,37 kuna) te je jeftinija za 8,56 posto, a potrošačka košarica KTC-a s ukupno 349 proizvoda pojeftinila je za 4,34 posto te sada iznosi 920.80 eura (6.937,66 kuna).

Pročitajte i ovo Miro Bulj Aktualno prijepodne Bulj premijeru poklonio majicu i pitao ga: "Gdje vam je vaš veseljko?" - Plenković: ''Nadam se da ste dobro, fufljali ste više nego inače"

Pročitajte i ovo Ilustracija najkraći u povijesti? Bili su u braku samo tri minute: Mlada se naljutila zbog jedne mladoženjine rečenice i dobila poništenje braka

Nakon posljednjeg unosa podataka vidljivo je kako je Konzum plus snizio cijene za ukupno 148 proizvoda, Tommy za 152, a KTC za 84 proizvoda, naveli su iz Ministarstva.

"Sukladno ažuriranim podacima, razvidno je kako su iznosi potrošačkih košarica niži u odnosu na one dana 31. prosinca 2022. godine te govorimo o ukupnom pojeftinjenju za gotovo 10 posto", zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene