Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokaliziran je požar uz autocestu A1 Zagreb-Split, kod odmorišta Jadovo, zbog čega je bio u prekidu i promet autocestom od Svetog Roka do Gospića, doznaje se od zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića Mile Asića.


Požar trave i niskog raslinja uz autocestu Zagreb-Split izbio je jučer poslijepodne, a vatra je na nekim mjestima dolazila do zaštitne ograde autoceste. Vatrogasci požar nadziru sa sigurnih površina jer je riječ o području na kojemu najvjerojatnije ima zaostalih mina.

Vezani članci Presretač, ilustracija (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Jurio 250 km/h po autocesti, blicao presretaču da ubrza pa se zabio u ogradu: S njim je u autu bilo i dijete Spaljivanje Amazonske prašume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Amazoniji najviše lipanjskih požara od 2007.: Ljeto je tek počelo, bit će još gore

Požar je lokaliziran uz pomoć helikoptera i kanadera. Vatrogasci su požar morali nadzirati sa sigurne udaljenosti jer je riječ o području na kojemu najvjerojatnije ima zaostalih mina. Promet je bio obustavljen jer je gusti dim s požarišta na lokaciji Vrebac prema odmorištu Jadova smanjivao vidljivost.

Promet će se povremeno otvarati i zatvarati

Hrvatski autoklub (HAK), pak, u 12,40 sati javlja da će se zbog požara povremeno otvarati i zatvarati promet za sva vozila na čvorovima Sveti Rok i Gospić.  Požar trave i niskog raslinja uz autocestu izbio je jučer poslijepodne, a vatra je na nekim mjestima dolazila i do zaštitne ograde autoceste.

Rano jutros ugašeni su ili lokalizirani požari na području Kukuljanova kod Bakra i na zadarskom području kod Kašića i Smilčića, a još jučer poslijepodne i oni između Divojevića i Lećevice kod Splita te iznad Trolokvi kod Supetra. (Hina)