Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u svakodnevicu

Povratak s godišnjeg 'bacio' Vas je u tjeskobu? Ne očajavajte...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povratak s godišnjeg odmora često je velik stres. Mnoge i na samu pomisao ranog ustajanja i dugog radnog vremena, punog obveza, hvata tjeskoba. No, postoje načini kako to ublažiti.

Većina ljudi svoj godišnji odmor provodi daleko od stresa i poslovnih obveza, uživaju u kupanju, sunčanju i dužem spavanju. Dražen koji već tri godine živi i radi u Tajvanu, na zasluženi godišnji odmor došao je u rodni Šibenik. 'Jedva sam dočekao da dođem doma, nakon dvije godine što me nije bilo. Napuniti baterije, kupati se, domaća hrana, mamina spiza. Super je bilo', rekao nem je Dražen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez gužvi Evo gdje se možete zapravo odmoriti na godišnjem Slika nije dostupna Najavljene izmjene ZOR-a Evo kako će se obračunavati godišnji odmori i hoće li radnici izgubiti još prava!

Dobro se proveo i skladištar Tomislav. 'Prvih tjedan dana sam čistio glavu od svega, onda sam drugi tjedan zaboravio na sve, ali onda su me zadnji dan nazvali da idući dan idem raditi i onda sam se svega prisjetio da ću opet raditi', ispričao je Tomislav.

Upravo većini teško pada i sama pomisao povratka na posao. 'Da mogu još tu biti mjesec dana, dva, sve bih dao da doma mogu ostati', povjerio nam se Dražen. 'Sama pomisao sada vraćanja na posao je dosta zahtjevna i teška', ističe i Tomislav.

'Ako sami sebi kažemo da je nešto problem, onda često to i bude problem. S druge strane i napravimo ono što doda tom problemu-vraćamo se u zadnji čas, želimo iskoristiti svaku sekundu', pojašnjava životna trenerica Tatjana Divjak. Stručnjaci preporučuju da se u rutinu treba vratiti laganim ritmom. 'Kao da stavite neki broš ili natpis, tek sam se vratio/la s godišnjeg odmora, dajte mi pauzu, dajte mi vremena da se snađem', kaže Divjak.

Tri su savjeta kako se polagano uhodati u radnu atmosferu. Potrebno je fokusirati se na pozitivno razmišljanje o suradnicima i prijateljima s posla koje duže vrijeme niste vidjeli pomoći će vam da se lakše vratite. Više se posvetite planiranju i nemojte odmah dogovarati sastanke, jedino sa suradnicima kako bi vas obavijestili o novostima. Planirajte već novi godišnji odmor.

'Svaki grad ili mjesto u Hrvatskoj ima neku svoju malu oazu. Provedite vrijeme tamo gdje vam odgovara sa svojom obitelji i to onda kad vama odgovara i godišnji nikada ne mora završiti', savjetuje Divjak. Na taj ćete način biti manje pod stresom, a svoje radne obveze lakše ćete obavljati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene