Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobitnica niza nagrada

Povratak Danke Derifaj na Novu TV: Nagrađivana novinarka pridružuje se timu emisije Provjereno!

Danka Derifaj
Danka Derifaj Foto: DNEVNIK.hr
Višestruko nagrađivana istraživačka novinarka Danka Derifaj, u novoj, 16. sezoni, pridružuje se timu najjače istraživačke emisije u zemlji Provjereno.

Danka Derifaj tako se vraća u emisiju koju je gradila od njezinih početaka. Radila je kao novinarka/reporterka u Provjerenom ali i s terena za dnevni informativni program. Specijalizirala se za područje istraživačkog novinarstva.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Dobitnica je niza nagrada; Velebitske degenije, godišnje nagrade HND-a za najbolje televizijske reportaže u području zaštite okoliša, te godišnje novinarske nagrade ‘’Marija Jurić Zagorka’’ za televizijsko novinarstvo. Dobila je i nagradu Vesna Kvesić za hrabro i kritičko novinarstvo, nagradu Krunoslav Sukić za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava, a zajedno s još 15 kolega i kolegica dobila je i novinarskog Oscara - nizozemsku novinarsku nagradu De Tegel.

''Radujem se povratku u redakciju Provjerenog nakon više od šest godina. Radit ću u novinarskoj formi koju najbolje poznajem s ljudima s kojima sam imala odličnu suradnju i koji su mi dragi kolege. Mislim da nas čeka divan period i zaista mu se veselim'', izjavila Danka Derifaj.

Dobrodošlicu Danki u Provjereno poželjela je i direktorica informativnog programa Ksenija Kardum.

"Istraživačko novinarstvo bitna je komponenta Informativnog programa Nove TV. U današnje vrijeme treba ga osnažiti i pojačati. Dolaskom Danke Derifaj redakcija Provjerenog u novu sezonu zakoračit će bogatija. Danka je iskusna reporterka koja je gradila Provjereno i čije će priče, uvjereni smo, nastaviti doprinositi javnom interesu", izjavila je direktorica informativnog programa Ksenija Kardum.

Provjereno, emisija koja doprinosi boljitku našeg društva ponovno je na programu Nove TV od 8. rujna, svakog četvrtka u večernjem terminu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene