Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je imalo pune ruke posla oko nekoliko slučajeva.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučivalo o pokretanju ili nepokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa slučajevima ministra zdravlja Siniše Varge i zastupnika u Hrvatskom saboru Nedžada Hodžića, kao i o slučaju bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma i omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića te gradonačelnika Delnica Ivicu Kneževića.

Vezani članci Slika nije dostupna Pokrenut postupak protiv guvernera HNB-a Slika nije dostupna Karamarko zatražio provjeru je li zbog supruge u sukobu interesa

Povjerenstvo za sukob interesa u 2013. godini 'zaradilo' 294 tisuće kn

U slučaju ministra Varge Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak na temelju sumnje u povredu etičkih načelu pri kojoj je privatni interes utjecao na odluku o pokroviteljstvu CIMS-a. Varga je, kaže Povjerenstvo, koristio svoju dužnost ministra zdravlja za promoviranje udruge čiji je član i osnivač pri čemu je nedostajalo transparentnosti. Ministar zdravlja ima 15 dana da se očituje o svemu. Sam ministar nam je rekao kako smatra da sukoba interesa nema te da se veseli što će imati priliku dokazati da je doista tako.

Protiv saborskog zastupnika Nedžada Hodžića također se pokreće postupak zbog sumnje u korištenje sredstava stranke za plaćanje telefonskih računa, internet stranice i zakupa prostora za svoju firmu.

Željku Kerumu, određena je kazna od 40.000 kuna jer u roku 30 dana od prestanka obnašanja dužnosti gradonačelnika Povjerenstvu nije podnio izvješće o imovini. Bivšeg splitskog gradonačelnika može se kazniti ponovno ne dostavi li imovinske podatke. Kerum je do sada bio kažnjavan u dva navrata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju