Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobio po džepu

Tolušić pisao Povjerenstvu za sukob interesa: ''Molim vas da me kaznite zbog nesretne kvadrature''

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je o kazni za bivšeg ministra Tomislava Tolušića zbog loše ispunjene imovinske kartice.

Izvjestiteljica Aleksandra Jozić Ileković objasnila je da je predmet Tomislava Tolušića otvoren jer nije dostavio dokumente koji bi potkrijepili podatke iz imovinske kartice. Podsjetila je da su utvrdili moguće nesklade. Za stan u Zagrebu utvrdili su da je na drugoj čestici, da je imao stan u Virovitici koji je prodao i kupio građevinsko zemljište, a razliku u novcu nije prijavio u imovinskoj kartici. Nakon medijskih napisa, Tolušić je zatražio upute od Povjerenstva kako ispuniti imovinsku karticu. Kaže da je i osobno u Povjerenstvo donio račune o kući u Virovitici.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavila veliku novost Šefica Povjerenstva za sukob interesa o Plenkoviću: "Ako ste odrasla osoba i nešto ste naslijedili, onda to znate" Boris Vujčić, guverner Narodne banke (Foto: Dnevnik.hr) DAR ILI SUKOB INTERESA Guverner HNB-a ipak pod povećalom Povjerenstva zbog mađarskog dara teškog pola milijuna kuna

Izvijestila je da je stavku po stavku obrazlagao nejasnoće iz kartice. ''Dužnosnik je naveo da je omaškom uveo kvadraturu kuće, a ne kvadraturu kuće s okućnicom zbog čega se ispričao'', rekla je Jozić Ileković. Navela je da je naknadno Tolušić ispunio imovinsku karticu po uputama. Utvrdili su da su odnosi s tvrkom Horvat koja je radila na izgradnji njegove kuće, a surađivala je sa županijom bili isključivo poslovni.

Nakon što je Povjerenstvo donijelo odluku o pokretanju postupka, Tomislav Tolušić je rekao da je pogriješio zbog nemara i da je svjestan svoje pogreške. ''Pogriješio sam, pa vas molim da me kaznite zbog te nesretne kvadrature'', napisao je tada.

Tomislav Tolušić rekao je da mu je drago da su utvrdili da nije bilo pogodovanja tvrki koja mu je gradila kuću. Žao mu je što se ovo nije riješilo uskoro nakon situacije. ''Hvala vam na objektivnosti'', rekao je i izrazio nadu da će Povjerenstvo imati više novca kako bi mogli brže raditi svoj posao.

''Iz ovog je predmeta vidljivo da je važno Povjerenstvu dostaviti svu potrebnu dokumentaciju'', rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Povjerenstvo je odlučilo kazniti Tolušića s 3000 kuna. ''Apsolutno prihvaćam to, to je moja krivica i kriv sam, to je to'', komentirao je Tolušić.

Na 79. sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučili su ne pokrenuti postupke protiv Silvana Hrelje, bivše ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene