Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pitali su je, no čak šest mjeseci predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izbjegavala je odgovoriti na samo pet pitanja o problemima mladih.


Odgovore na pitanja o mladima od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražio je Marko Matijević - jedan od osnivača popularnog srednjoškolskog portala Srednja.hr. Pa se na predugo čekanje požalio Povjerenici za informiranje. A ona je predsjednici za odgovore dala rok - od dva tjedna.

5 pitanja za predsjednicu

Vezani članci Inauguracija Ive Josipovića Nepredviđene situacije ponekad se događaju i na inauguracijama: ''Nije bilo nikakve zle namjere'' Andrej Plenković, Kolinda Grabar-Kitarović, vila u Visokoj ulici Plenković o novom uredu Grabar-Kitarović: "Ako je odluka da to bude u Visokoj, uredit ćemo joj prostorije"

"Koje ste konkretne korake pokrenuli za zaustavljanje odlaska mladih iz Hrvatske? Najavili ste i osnivanje posebnog savjeta za mlade - u kojoj fazi je taj projekt", sve to pitao je Marko Matijević prije čak šest mjeseci predsjednicu. No, konkretne odgovore na svojih pet pitanja - nije dobio. "Dobio sam ih u jednom navratu putem linkova sa službenih stranica predsjednice, međutim, ti odgovori nisu postojali na tim stranicama", kaže Matijević.

Sve je prijavio i požalio se Povjerenici za informiranje, koja je od predsjednice tražila da to učini u zakonskom roku.

Odgovor s Pantovčaka nakon prozivki

Na kritiku da im nisu poslali konkretne, već nepotpune odgovore - uzvratili su s Pantovčaka. Tvrde da su im mladi trebali reći da su nezadovoljni, pa bi i odgovori iz Ureda predsjednice bili potpuniji. Da želi brinuti o mladima, Kolinda Grabar-Kitarović davala je do znanja u kampanji.

"Moj će mandat posebice biti posvećen mladima. Moramo im otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu. Moramo im dati posao. Neka se čuje njihov glas - oni su obrazovani, željni uspjeha i neopterećeni prošlošću", govorila je Grabar-Kitarović u kampanji. O tome više puta pisala i na društvenim mrežama.

"Ja bi rekao da se predsjednica u svom mandatu još više približila mladima, jer je postala studentica tako da mi nije jasno, očekivao bi da su joj ovakva pitanja dobrodošla", kaže Matijević.

Marku smeta i što predsjednica nema savjetnika za mlade. I na to pitanje, naime, čeka odgovor. Rok od 15 dana koliko je predsjednica dobila da napiše nove - već curi. I ne samo to. Mora objaviti i financijski izvještaj i plan, koji smo mi pronašli na dnu njezinih internet stranica, ali na način da i drugima budu vidljiv i pregledan. I za to je, naime, dobila opasku.