Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pitanja mladih

Predsjednici poslao 5 pitanja, odgovori ga neugodno iznenadili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitali su je, no čak šest mjeseci predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izbjegavala je odgovoriti na samo pet pitanja o problemima mladih.

Odgovore na pitanja o mladima od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražio je Marko Matijević - jedan od osnivača popularnog srednjoškolskog portala Srednja.hr. Pa se na predugo čekanje požalio Povjerenici za informiranje. A ona je predsjednici za odgovore dala rok - od dva tjedna.

5 pitanja za predsjednicu

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi

"Koje ste konkretne korake pokrenuli za zaustavljanje odlaska mladih iz Hrvatske? Najavili ste i osnivanje posebnog savjeta za mlade - u kojoj fazi je taj projekt", sve to pitao je Marko Matijević prije čak šest mjeseci predsjednicu. No, konkretne odgovore na svojih pet pitanja - nije dobio. "Dobio sam ih u jednom navratu putem linkova sa službenih stranica predsjednice, međutim, ti odgovori nisu postojali na tim stranicama", kaže Matijević.

Sve je prijavio i požalio se Povjerenici za informiranje, koja je od predsjednice tražila da to učini u zakonskom roku.

Odgovor s Pantovčaka nakon prozivki

Na kritiku da im nisu poslali konkretne, već nepotpune odgovore - uzvratili su s Pantovčaka. Tvrde da su im mladi trebali reći da su nezadovoljni, pa bi i odgovori iz Ureda predsjednice bili potpuniji. Da želi brinuti o mladima, Kolinda Grabar-Kitarović davala je do znanja u kampanji.

"Moj će mandat posebice biti posvećen mladima. Moramo im otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu. Moramo im dati posao. Neka se čuje njihov glas - oni su obrazovani, željni uspjeha i neopterećeni prošlošću", govorila je Grabar-Kitarović u kampanji. O tome više puta pisala i na društvenim mrežama.

"Ja bi rekao da se predsjednica u svom mandatu još više približila mladima, jer je postala studentica tako da mi nije jasno, očekivao bi da su joj ovakva pitanja dobrodošla", kaže Matijević.

Marku smeta i što predsjednica nema savjetnika za mlade. I na to pitanje, naime, čeka odgovor. Rok od 15 dana koliko je predsjednica dobila da napiše nove - već curi. I ne samo to. Mora objaviti i financijski izvještaj i plan, koji smo mi pronašli na dnu njezinih internet stranica, ali na način da i drugima budu vidljiv i pregledan. I za to je, naime, dobila opasku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene