Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuiran dio škola

Potres zatresao Slavonski Brod: "Sve se počelo tresti. Namještaj se micao. Cijela zgrada se micala"

Potres kod Slavonskog Broda (Foto: EMSC)
Potres kod Slavonskog Broda (Foto: EMSC) Foto: EMSC
Nešto prije 9 sati područje Slavonskog Broda zatresao je potres jačine 3,7 stupnjeva. Svjedoci tvrde da su se zgrade tresle.

Potres jačine 3,7 stupnjeva pogodio je područje desetak kilometara sjeverno od Slavonskog Broda u četvrtak ujutro u 8:45.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Potres je zabilježen na dubini od pet kilometara i osjetio se na širem brodskom području te u BiH.

"Prvo sam čuo jaku buku, a nakon toga se sve počelo tresti. Namještaj se micao. Cijela vražja zgrada se micala. Nije dugo trajalo", napisao je jedan od svjedoka potresa na stranicama Europsko-mediteranskog seizmološkog centra.

Mnogi Brođani napisali su svoja svjedočanstva na istim navedenim internetskim stranicama.

"Zgrada se tresla i stvari su popadale po podu. Prolila mi se kava po čitavom stolu", kaže jedno svjedočanstvo na stranicama EMSC-a.

"Osjetio sam jako podrhtavanje i treslo se pokućstvo. Tresli su se i prozori, stvarajući vrlo neugodan zvuk", ističe jedan Brođanin.

"Ovo nije uopće bilo zabavno. Još me prolaze trnci", napisala je još jedna svjedokinja.

Jedan svjedok iz BiH tvrdi da se potres osjetio i u toj zemlji, i to 80-ak kilometara jugozapadno od epicentra.

Dio škola evakuirao je učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada, piše portal Sbonline. Uz taj potres, koji je osjetila većina građana, zabilježen je i jedan znatno slabiji.

Dojava o štetama zasad nema.

Iz područnog ureda DUZS-a Slavonski Brod doznajemo kako je bilo mnoštvo poziva uznemirenih građana nakon potresa, no da nije prijavljena nikakva materijalna šteta. Iz navedenog ureda potvrdili su da je dio škola i vrtića evakuirao djecu, no da se stanje u međuvremenu normaliziralo i da su djeca vraćena na nastavu, odnosno u vrtiće.

Inače, čitava Slavonsko-brodska županija nalazi se na trusnom području s mogućim potresima intenziteta 7-8 stupnjeva po MCS skali, podatak je s internetskih stranica područnog ureda DUZS-a Slavonsko-brodske županije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene