Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnici leta 2412 iz Orlanda prema Atlanti svjedočili su uznemirujućem prizoru - usred leta komad ploče s krila odlomio se i ostavio izložene žice.


Nevjerojatnu sreću imalo je 185 putnika i članova posade zrakoplova Boeing 757 kompanije Delta koji je jučer predvečer bio prisiljen sletjeti uslijed tehničkih problema. Oni su nastali kada se tijekom leta 2412 iz Orlanda prema Atlanti u SAD-u jedna ploča odlomila s krila te izložila splet žica i hidrauličke strojeve milosti i nemilosti vremenskih uvjeta.

Ispovijest pilota JNA-a: 'Vidim svjetla, kao kod aviona! Kontrola leta: Nema tu ni jednog aviona!

Vezani članci Dvomotorni zrakoplov Srušio se i zapalio turistički avion na Korzici: Ozlijeđene su dvije osobe Putnički zrakoplov (foto: Arhiva/AFP) Drama na letu: Rus se zaključao u toalet, pa je avion morao prisilno sletjeti, policija pretražila prtljagu

Šokirani putnici svjedočili su kroz prozor što se događa sa zrakoplovom. Jedan od njih uslikao je nastalu štetu i fotografiju stavio na Twitter s napomenom - 'Možete li zamisliti kako se osjećam kad gledajući iz zrakoplova vidim ovo?!' Pilot je ubrzo uspostavio vezu s kontrolorima leta i dogovorio prisilno slijetanje. Ono je uspješno izvršeno i svi putnici sigurno su vraćeni na zemlju.

'Posada je slijedila uobičajen postupak za slijetanje u izvanrednim stanjima. Iako se ploča na krilu odlomila, nastala 'rupa' nije predstavljala nikakvu prijetnju sigurnosti zrakoplova', kazao je glasnogovornik Delte Anthony Black dok je jedan od putnika, javlja ABC News, kazao da su svi u letjelici tijekom slijetanja 'bili smireni'. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook