Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Postao studentom za 1.500 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv prodekana zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti Dragana Badanjka i dvojice osumnjičenih posrednika u slučaju 'Indeks' USKOK je zatražio proširenje istrage zbog sumnje da su od jednog studenta primili 1500 eura mita za upis na fakultet.

Protiv profesora i prodekana zaduženog za poslovanje Fakulteta prometnih znanosti te dvojice posrednika Mladena Budora i Josipa Djakovića već se vodi istraga, dok je 19-godišnji student novoosumnjičeni.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija Podnijeta kaznena prijava Službenik MUP-a odavao podatake neovlaštenim osobama i usmjeravao postupak javne nabave

Prodekana se sumnjiči da je za 1.500 eura 19-godišnjaka upisao na fakultet kao redovnog studenta uz osobne potrebe, iako nije ni pristupio prijemnom ispitu. U tom slučaju korupcije navodno su posredovali Budor i Djaković.

>> Indeks: Osumnjičena još tri profesora

>> Student prvi osuđeni u slučaju 'Indeks': Šest mjeseci uvjetno

>> Indeks: Prve presude studentima?

>> Profesori 'indeksaši' neće moći raditi sve do završetka istrage

O USKOK-ovom zahtjevu za proširenjem istrage odlučiti će se nakon saslušanja četvero osumnjičenih.

U slučaju 'Indeks' na zagrebačkom Županijskom sudu vode se tri zasebne istrage protiv 70-ak profesora sa zagrebačkog Ekonomskog i Prometnog fakulteta, posrednika i studenata osumnjičenih za primanje i davanje mita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene