Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Profesori 'indeksaši' neće moći raditi sve do završetka istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje višesatne burne sjednice Senata, prihvaćen je dokument s mjerama suzbijanja korupcije. Jedna od mjera bit će i ankete u kojima će studenti izlaziti s konkretnim primjerima.

Ubrzat će se provedba bolonjskog procesa, a pismeni ispiti bit će pod šiframa. U međuvremenu, profesori pod istragom jučer su otvorili bolovanje po savjetu dekana no rektor je ustvrdio da neće moći raditi sve do završetka istrage. 

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Iako se šuškalo, rektor Aleksa Bjeliš svoju ostavku nije ponudio. Pozdravio je cijelu akciju, no smatra da je način njezinog izvođenja mogao biti mnogo bolji. 

Na prosvjed rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša o kršenju ljudskih prava tijekom uhićenja profesora u akciji Indeks, odgovorio je ravnatelj policije Marijan Benko. 

On tvrdi da je akcija provedena u skladu sa zakonom i da Bjelišu ranije nije obećano da će policija uhićenje provesti potiho. 

Benko je izjavio da zagrebačko Sveučilište neće preuzeti policijski posao, odgovorivši tako na najavu rektora Sveučilišta da će se unutar pojedinih fakulteta sami obračunavati s korupcijom.

Benko je podsjetio da su on i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić upoznali rektora zagrebačkog Sveučilišta s početkom antikorupcijske akcije "Indeks". Ponovno je istaknuo i da nije bilo nikakvog prigovora na postupanje policije u toj akciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene