Od travnja iduće godine - računi za struju i plin bit će veći. Vlada je potvrdila da će doći do poskupljenja, a koliko će to poskupljenje biti – ministar gospodarstva Tomislav Ćorić – kaže još se ne može izračunati.

Galerija Plin Računi Žarulja +0 Tomislav Ćorić

 A od travnja iduće godine - računi za struju i plin bit će veći. Vlada je potvrdila da će doći do poskupljenja, a koliko će to poskupljenje biti – ministar gospodarstva Tomislav Ćorić – kaže još se ne može izračunati. Usvojena je uredba kojom se povećava udio koji Hhvatski operator tržišta energije otkupljuje od proizvođača, s 40 na 60 posto. Ministar ističe - time se utječe na to da ne dođe do prevelikog povećanja cijena električne energije.

Vezani članci Plinovod Svjetska energetska kriza natjerala Hrvatsku na djelovanje: Izdano rano upozorenje za opskrbu plinom Tomislav Ćorić Ćorić o poskupljenju struje i plina: ''Ne postoji apsolutna sigurnost da do toga neće doći, ali...''

Ćorić naglašava da su europska i svjetsko tržište doživjeli bum cijena energenata, kako nafte i plina, pa i električne energije.

"Ovo je jedan od alata koji unaprijed poduzimamo kako bi cijena električne energije na proljeće 2022. ostala u nekim normalnim okvirima. To ne znači da neće doći do poskupljenja, ali Vlada na ovaj način utječe da to poskupljenje ne bude eklatantno", kazao je Ćorić.

 

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju