Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od travnja

Rastu cijene struje i plina. Koliko? Ministar kaže da se još ne može izračunati

Aktualno Galerija Plin Plin Foto: DNEVNIK.hr Računi Računi Foto: DNEVNIK.hr Žarulja Žarulja Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Ćorić Galerija 1/4 >>
Od travnja iduće godine - računi za struju i plin bit će veći. Vlada je potvrdila da će doći do poskupljenja, a koliko će to poskupljenje biti – ministar gospodarstva Tomislav Ćorić – kaže još se ne može izračunati.

 A od travnja iduće godine - računi za struju i plin bit će veći. Vlada je potvrdila da će doći do poskupljenja, a koliko će to poskupljenje biti – ministar gospodarstva Tomislav Ćorić – kaže još se ne može izračunati. Usvojena je uredba kojom se povećava udio koji Hhvatski operator tržišta energije otkupljuje od proizvođača, s 40 na 60 posto. Ministar ističe - time se utječe na to da ne dođe do prevelikog povećanja cijena električne energije.

Pročitajte i ovo Ilustracija JOŠ I TO! Novi udar na džepove građana: Od 1. travnja iduće godine stižu veći računi za plin Videozid: Poskupljenje struje i plina - 5 Podaci Eurostata Koliko su i kome struja i plin poskupjeli: Ima i sretnika koji će energente plaćati manje

Ćorić naglašava da su europska i svjetsko tržište doživjeli bum cijena energenata, kako nafte i plina, pa i električne energije.

"Ovo je jedan od alata koji unaprijed poduzimamo kako bi cijena električne energije na proljeće 2022. ostala u nekim normalnim okvirima. To ne znači da neće doći do poskupljenja, ali Vlada na ovaj način utječe da to poskupljenje ne bude eklatantno", kazao je Ćorić.

 

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene