Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Posada napustila nasukani brod, nema opasnosti od onečišćenja mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod "Serine", koji se jučer u 2,07 sati nasukao kod otoka Unije, opasan je branama, pa ne prijeti opasnost od onečišćenja mora, ali se zbog bure ne može još ispumpavati gorivo s broda i zatvarati rupe nastale pri nasukavanju.

Kako se navodi, članovi posade napustili su noćas nasukani brod, zbrinuti su i bit će im pružena medicinska pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomorska nesreća Tragedija u japanskim vodama: Nakon dva dana potrage nađeno tijelo jednog od trojice nestalih mornara Brod AP Dubrava (Foto: Atlantska plovidba) poginula dvojica, dvojica ozlijeđena Atlantska plovidba: "Ugušili su se zbog isparavanja plinova dok su ispirali tank otpadnih voda"

Iz Ministarstva navode da je zapovjednik, zajedno s posadom, jučer u 23,30 sati odlučio napustiti brod "Serine". Pri spuštanju u more čamac za spašavanje je oštećen, pa je jedan član posade pao u more. Dvanaest članova posade uspješno je prekrcano na tegljač "Aries" jutros u 2 sata, a trinaesti član posade je uz pomoć mještanina Unija Roberta Nikolića spašen na kopnu u 2,30 sati.

Brod "Serine", dužine oko 82 metra, nasukao se jučer kod Unija, između uvale Samunče i rta Lakunji, pri čemu mu je oštećen trup.

Plovio od Rijeke do Alžira, pod zastavom Sierra Leonea, a u
vlasništvu je brodara "Anomyo Maritime Losa". Prevozio je 335 tona sipkoga tereta (soda u vrećama i drvne sirovine), ukrcanog u Rijeci.

Djelatnici riječke Lučke kapetanije, Lučke ispostave Mali Lošinj i dežurni inspektor utvrdili su da se brod nasukao za oko 2/3 svoje ukupne dužine, što je uzrokovalo oštećenje brodskog trupa prema predjelu skladišta tereta i prema tanku goriva broj 4.

Iz Ministarstva su danas izvijestili da je očevid i pregled nasukanog broda obavljen te da je zbog pogoršanja vremenskih uvjeta osigurana stalna prisutnost brodova riječke Lučke kapetanije i pomorske policije, odnosno nadzor stanja na mjestu nasukavanja.

Prema brodu su poslani tegljači Jadranskog pomorskog servisa "Aries" i "Plankton" u vlasništvu "Sun Adrie", koji se sada nalaze uz nasukani brod.

Prema mjestu nasukavanja poslan je i tegljač "Delta" tvrtke
Brodospas, koji je krenuo iz Šibenika, ali je zbog jake bure prisilno ostao u Molatu i čeka smirivanje bure.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene