Autocesta (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL)
Autocesta (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL)

Nemarni vozač divljao je istarskim ipsilonom s čak 213 kilometara na sat, priopćila je policija.


Najveća izmjerena brzina prošlog tjedna na području istarske županije utvrđena je u nedjelju 24. lipnja u 18:30 sati na Istarskom ipsilonu, A9, kada je 40-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom marke Porsche, brzinom od 213 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.

Vezani članci Njemačka kancelarka Angela Merkel Merkel osudila rasističko ubojstvo Georgea Floyda: "Rasizam je užasna stvar, a nažalost postoji i u Njemačkoj" Očevid nakon pucnjave u Dubrovniku - 7 Liječnici se bore za živote žene i muškarca koje je upucao vlastiti sin, Dubrovčani u šoku: ''To je strašno. Ne daj Bože ni najgorem neprijatelju''

Vozaču je određena kazna u iznosu od 6000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

Tijekom vikenda na području PU istarske kontrolirano je ukupno 768 vozača. Iz prometa je isključeno 33 vozača i tri vozila.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 24. lipnja u 10:40 sati u Rovinju, Ulica Porton Biondi, kod 46-godišnjeg vozača, kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 1.87 g/kg, prilikom upravljanja OA marke VW Polo. Vozač je isključen iz prometa te je protiv njega podnesen optužni prijedlog.