Uoči odlaska na godišnje odmore, građanima su na račune počele stizati uplate od Porezne uprave. Međutim, ove godine na povrat pravo neće imati građani koji su ostvarili dohodak od kapitala.

Galerija Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Izvještaj o stanju računa (Foto: Dnevnik.hr) +0 Novac (Foto: Dnevnik.hr)

S prvim isplatama Porezna uprava krenula je početkom tjedna. Novac će dobiti ukupno 491 tisuća građana, a na račun će im ukupno sjesti 884 milijuna kuna."

Vezani članci Aplikacija Porezne uprave, ilustracija Kako izbjeći dvostruko oporezivanje ako radite i živite u inozemstvu? Božidar Kutleša - 1 Šef Porezne uprave o oporezivanju građana koji rade u inozemstvu: "Govorimo o obvezi koja je postojala otkad je Republike Hrvatske"

U Poreznoj upravi još uvijek ne otkrivaju koliko je sredstava isplaćeno od početka tjedna. Ako ste među sretnicima koji su došli na red, od Porezne uprave nećete dobiti obavijest o uplati, već morate kontrolirati stanje na računu.

"Dovoljno je da građani na svojem računu provjere je li taj novac stigao i onda ga na bankomatu mogu podignuti. Ne treba raditi ništa drugo, pošto Porezna uprava ima sve informacije", objasnila je porezna stručnjakinja Lucija Turković Jarža.

Od ove godine na povrat poreza ne mogu računati svi građani.

"Osoba koja je ostvarila dohodak od dividende, kamata, i izuzimanja više ne može dobiti ni povrat, ni razliku za uplatu. To je dohodak od kapitala. Povrat ne može ostvariti ni osoba koja je ostvarila dohodak od najma poslovnog prostora", rekla je Turković Jarža.

Svi koji imaju pravo na povrat poreza, uplate od države mogu očekivati do kraja ovog mjeseca.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju