Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjeravajte stanje

Taman prije godišnjeg na račune počeo stizati povrat poreza. Ipak, neki su ostali praznih ruku

Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Izvještaj o stanju računa (Foto: Dnevnik.hr) Izvještaj o stanju računa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Novac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Uoči odlaska na godišnje odmore, građanima su na račune počele stizati uplate od Porezne uprave. Međutim, ove godine na povrat pravo neće imati građani koji su ostvarili dohodak od kapitala.

S prvim isplatama Porezna uprava krenula je početkom tjedna. Novac će dobiti ukupno 491 tisuća građana, a na račun će im ukupno sjesti 884 milijuna kuna."

Pročitajte i ovo Ilustracija isplata u svibnju Predaja poreznih prijava: Provjerili smo tko obvezno mora prijaviti porez i tko će najviše profitirati od povrata Slika nije dostupna samo što nisu Dobre vijesti iz Porezne, objavljeno kada počinju prve isplate povrata poreza

U Poreznoj upravi još uvijek ne otkrivaju koliko je sredstava isplaćeno od početka tjedna. Ako ste među sretnicima koji su došli na red, od Porezne uprave nećete dobiti obavijest o uplati, već morate kontrolirati stanje na računu.

"Dovoljno je da građani na svojem računu provjere je li taj novac stigao i onda ga na bankomatu mogu podignuti. Ne treba raditi ništa drugo, pošto Porezna uprava ima sve informacije", objasnila je porezna stručnjakinja Lucija Turković Jarža.

Od ove godine na povrat poreza ne mogu računati svi građani.

"Osoba koja je ostvarila dohodak od dividende, kamata, i izuzimanja više ne može dobiti ni povrat, ni razliku za uplatu. To je dohodak od kapitala. Povrat ne može ostvariti ni osoba koja je ostvarila dohodak od najma poslovnog prostora", rekla je Turković Jarža.

Svi koji imaju pravo na povrat poreza, uplate od države mogu očekivati do kraja ovog mjeseca.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene