Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

''Nemojte tako, nije to suština'', komentirao je ministar financija Zdravko Marić to što će porezna reforma u iduće dvije godine omogućiti premijeru plaću veću za četiri tisuće kuna.


Nekima će plaća rasti dvadesetak kuna, a onima s najvećom plaćom i tisuću, ali ministar Zdravko Marić kaže da interpretacija kome koliko plaća raste nije baš u potpunosti ispravna.

Vezani članci Alkohol, ilustracija - 1 Liječnici pozdravljaju odluku o skupljem alkoholu: "Cijelo društvo ima od toga problem" Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Marić o olakšicama u porezu na dohodak i neoporezivim nagradama: Nema čašćenja od strane države

''Zakon o porezu na dohodak ne definira tko koliku plaću ima, nego koliko mu se od bruto plaće usteže poreza i prireza, pa se treba pitati koliko ljudi plaćaju poreze'', objašnjavao je ministar uz naglasak da je cilj bio porezno rasterećenje, da svi građani plaćaju manje.

''Ako niste u škarama poreza na dohodak,s  obzirom na nažalost ispodprosječnu plaću ili imate veliki broj uzdržavanih članova, nema te porezne izmjene koja može povećati neto dohodak'', naveo je Zdravko Marić.

Podsjeća da se zato išlo na smanjenje PDV-a na meso, ribu, voće, povrće, jaja, žive životinje i pelene. Tako će se sniziti cijene i povećati raspoloživost dohotka, zaključio je ministar.