Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministar financija brani reformu

Porezna reforma premijeru diže plaću za 4000 kuna: ''Nemojte tako, pomažemo i onima s malim plaćama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Nemojte tako, nije to suština'', komentirao je ministar financija Zdravko Marić to što će porezna reforma u iduće dvije godine omogućiti premijeru plaću veću za četiri tisuće kuna.

Nekima će plaća rasti dvadesetak kuna, a onima s najvećom plaćom i tisuću, ali ministar Zdravko Marić kaže da interpretacija kome koliko plaća raste nije baš u potpunosti ispravna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže pravedniji sistem Marić u Saboru branio poreznu reformu. Vladajući hvale, oporba sipa kritike: "Od ovog će imati koristi samo onih 7000 s najvećim plaćama" Slika nije dostupna Prvo čitanje Zakonski paket poslan u Sabor: Što nam sve donosi peti krug porezne reforme?

''Zakon o porezu na dohodak ne definira tko koliku plaću ima, nego koliko mu se od bruto plaće usteže poreza i prireza, pa se treba pitati koliko ljudi plaćaju poreze'', objašnjavao je ministar uz naglasak da je cilj bio porezno rasterećenje, da svi građani plaćaju manje.

''Ako niste u škarama poreza na dohodak,s  obzirom na nažalost ispodprosječnu plaću ili imate veliki broj uzdržavanih članova, nema te porezne izmjene koja može povećati neto dohodak'', naveo je Zdravko Marić.

Podsjeća da se zato išlo na smanjenje PDV-a na meso, ribu, voće, povrće, jaja, žive životinje i pelene. Tako će se sniziti cijene i povećati raspoloživost dohotka, zaključio je ministar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene