Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija

Inflacija u Hrvatskoj opet divlja, građani ogorčeni: "Cijene skaču do neba", "Gledam i svaki put je nešto gore"

Inflacija u Hrvatskoj opet divlja. Nakon osam uzastopnih mjeseci usporavanja tempo poskupljenja u kolovozu opet je porastao. Cijene su u Hrvatskoj prošlog mjeseca bile 7,8 posto više nego u kolovozu 2022.

Mala utjeha za građane može biti tek podatak da su poskupljenja robe i usluga nastavila usporavati. Hrana je bila skuplja 10,1 posto, neprehrambeni proizvodi 7,4 posto, a usluge 7,8 posto.

Pročitajte i ovo Lički policajci osumnjičeni za silovanje uhićeni i suspendirani - 1 Određen im istražni zatvor Jedan od policajaca osumnjičenih za silovanje bio je na dužnosti: "Šokira što se takva sumnja javlja za iskusne policajce"

Ipak, to su nadoknadile cijene energije koje su na godišnjoj razini skočile 4, 3 posto. Ukupno, Hrvatska je po poskupljenjima druga najgora u Europi, a iz Vlade najavljuju nove mjere protiv onih koji su neopravdanim dizanjem cijena generirali inflaciju.

Špica turističke sezone donijela je novu špicu inflacije. Već u srpnju inflacija u je Hrvatskoj bila druga najviša u eurozoni. A onda je dodatno porasla. Građani time nisu iznenađeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kibernetički kriminal Iza maske zločinca krije se lice žrtve: Mame ih obećanjima o zaposlenju, a onda im oduzimaju sve, muče ih i pretvaraju u kriminalce novog doba

"Cijene skaču gore visoko, do neba", rekao je Bogdan Brseč. "Gledam i svaki put je nešto gore, gore, gore", dodala je Neda Brseč.

Iznenađeni su i u Hrvatskoj narodnoj banci. Oni su prognozirali postupno slabljenje inflacije, u kolovozu je taj trend prekinut.

Više pogledajte u prilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene