Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike količine oborina

Poplave izazvale teško stanje u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je poplavljena. Zbog velikih količina oborina u mnogim dijelovima zemlje proglašen je najviši stupanj upozorenja.

Najgora situacija je u Posočju i Bohinju. Zbog poplava, mnoge su ceste zatvorene. Stanovnici u okolici Ljubljane upozoreni su da zaštite svoju imovinu zbog izlijevanja rijeka Ljubljanice, Gradaščice i Gameljščice, piše 24ur. Na terenu se nalaze vatrogasci, a stanovnici dobivaju i vreće s pijeskom.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Poplave moguće i u Hrvatskoj

'Poplave će sigurno doći i do nas, jer pada kiša, a očekuju se oborine u još većim količinama. Vodostaji svih rijeka će rasti, ali velike rijeke poput Save trenutno imaju nizak vodostaj, pa ne postoji opasnost od proglašenja izvanrednih mjera od poplava. Veći problem su mali pritoci, koji se zbog velike količine oborina mogu izliti. Vodeni val iz slovenskih Jesenica Savom dolazi prema Zagrebu, a u zadnjih sat vremena vodostaj te rijeke porastao je za 16 centimetara. Nizvodno od Zagreba još uvijek nema povećanja, a da bi vodeni val stigao do Siska treba mu tri dana. Velike količine oborina očekuju se u Rijeci, a i u Ogulinu je već palo 6 mm vode', rekao je Zoran Čavlović iz Centra obrane za poplave Hrvatskih voda za Dnevnik.hr.

>> Slavonski Brod: Izvanredno stanje obrane od poplava

'Kiša će padati sve do drugog dijela nedjelje, kada se očekuje smirivanje vremena. Od ponedjeljka će opet biti sunčano', rekli su u DHMZ-u.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene