Zbog koronavirusa poslali smo upit Državnom zavodu za statistiku vezano uz popis stanovništva za slijedeću godinu. Donosimo korake u kojima će se on postupno provoditi unatoč pandemiji.

Galerija


Najavljenog popisa stanopvništva zbog koronavirusa možda neće biti u roku pa smo pitali Državni zavod za statistiku hoće li pandemija koronavirusa utjecati i na popis stanovništva.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Liječnika razljutio COVID dodatak pa poslao oštru poruku: "Volio bih vratiti tu lovu na račun Vlade, ako netko zna neka proslijedi IBAN" Koronavirus u Wuhamu Tamo gdje je noćna mora počela: Prije godinu dana u karantenu je stavljen grad od 11 milijuna stanovnika. Činilo se nestvarnim

Kažu nam kako će se popis provesti od 1. travnja do 7. svibnja sljedeće godine i to u dvije faze. Od 1. do 10. travnja osobe se mogu popisati samostalno, koristeći se upitnikom u elektroničkom obliku koji će biti dostupan kroz sustav e-građanin.

Druga faza je od 16. travnja do 7. svibnja. Popisivači će pomoću elektroničkih uređaja popisivati sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale te obavljati kontrolu podataka prikupljenih samostalnim popisivanjem. U provedbi popisa sudjelovat će, kažu, oko 10.000 sudionika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr