Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od travnja do svibnja 2021.

Popisa stanovnika ipak će biti unatoč koronavirusu - Uz čak deset tisuća popisivača građani će se upisivati i sami

Popis stanovništva
Popis stanovništva DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Popis stanovništva Galerija 1/1 >>
Zbog koronavirusa poslali smo upit Državnom zavodu za statistiku vezano uz popis stanovništva za slijedeću godinu. Donosimo korake u kojima će se on postupno provoditi unatoč pandemiji.

Najavljenog popisa stanopvništva zbog koronavirusa možda neće biti u roku pa smo pitali Državni zavod za statistiku hoće li pandemija koronavirusa utjecati i na popis stanovništva.

Pročitajte i ovo Državni zavod za statistiku SUMNJE I OPRAVDANJA Može li se vjerovati podacima iz Popisa stanovništva: Građani nisu čitali objašnjenja ili DZS nije izabrao dobru metodologiju? Slika nije dostupna POSLALI PRIOPĆENJE Iz DZS-a reagirali na objavu podataka o vjerskoj pripadnosti: "Ni u jednom trenutku na našim stranicama nisu bile dostupne dvije različite tablice"

Kažu nam kako će se popis provesti od 1. travnja do 7. svibnja sljedeće godine i to u dvije faze. Od 1. do 10. travnja osobe se mogu popisati samostalno, koristeći se upitnikom u elektroničkom obliku koji će biti dostupan kroz sustav e-građanin.

Druga faza je od 16. travnja do 7. svibnja. Popisivači će pomoću elektroničkih uređaja popisivati sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale te obavljati kontrolu podataka prikupljenih samostalnim popisivanjem. U provedbi popisa sudjelovat će, kažu, oko 10.000 sudionika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene