Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ponuda za gradnju osječke dvorane vrijedi do idućeg petka, a tada..

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava njemačke tvrtke "Sport Stadianet", koja je podnijela jedinu obvezujuću ponudu za gradnju nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt" u Osijeku, izvijestila je danas kako ta ponuda vrijedi do idućega petka.

Gradnja dvorane, po modelu javno-privatnog partnerstva, uz sufinanciranje Vlade RH, izazvala je raspad vladajuće gradske koalicije HDSSB-HSP te neopozivu ostavku gradonačelnika Ante Đapića, a Gradsko je poglavarstvo povuklo odluku o gradnji dvorane, smatrajući da projekt neće dobiti potporu većine vijećnika Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada povukla 'rukometni zakon' Slika nije dostupna Saga o rukometu: Zašto Rijeka nije domaćin?

Izvršni direktor tvrtke Michael Tockweiler rekao je na današnjoj prezentaciji toga projekta u Osijeku da je ta pounda vrijedeća i obvezujuća do idućega petka, 21. rujna, u ponoć.

Dodao je kako do toga roka tvrtka može jamčiti za dogovorenu cijenu gradnje dvorane, od gotovo 700 milijuna kuna, ali da bi rizik postao prevelik ako bi proteklo još vremena do donošenja konačne odluke o sudbini toga projekta.

Na novinarski upit znači li to da će se "Sportstadia Net", nakon 21. rujna u potpunosti povući iz projekta ili će doći do korekcije cijena, Tockwiler je odgovorio kako ne zna sa sigurnošću što će se dogoditi nakon toga roka, ali da bi onda "trebalo ponovno razgovarati o rizicima i brojkama".

Nije želio odgovoriti na upit novinara postoji li mogućnost tužbe protiv grada Osijeka u slučaju nepotpisivanja ugovora o gradnji dvorane, kazavši kako se u ovom trenutku tvrtka želi koncentrirati na realizaciju toga projekta. 

>> Đapić: 'Dvorana vrijedi moje ostavke'

>> Osijek: Astronomska cijena sportske dvorane

Ustvrdio je kako su predstavnici grada tijekom višemjesečnih
pregovora uspjeli za oko 200 milijuna kuna spustiti prvobitno
predloženu cijenu od oko 900 milijuna kuna, upozorivši da u
eventualnim daljnjim razgovorima "više nema mogućnosti za smanjivanje cijene".

Prezentaciji su bili nazočni gradonačelnik u ostavci Anto Đapić, članovi Poglavarstva iz redova HSP-a te predstavnici oporbenih stranaka u Gradskom vijeću - HNS-a i HSLS-a, a nije bilo vijećnika ni članova Poglavarstva iz redova HDSSB-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene