Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec odbio je u petak ponovljeni zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem saborskog zastupnika Branimira Glavaša, ocijenivši da niti novi dokazi koje je dostavilo tužiteljstvo ne upućuju na to da Glavaš utječe na svjedoke i tako ometa istragu.


- Istražni sudac nije utvrdio ništa što bi upućivalo da bi Branimir Glavaš utjecao na svjedoke i time ometao istragu, izjavio je istražni sudac i glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Vezani članci Slika nije dostupna IZVANREDNA PRESICA VODSTVA HDSSB-a "Nemojmo se dijeliti i ulaziti u bratoubilačke ratove" Slika nije dostupna POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam"

Dodao je da je Državno odvjetništvo u novom zahtjevu za pritvaranjem Glavaša, osumnjičenog za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991., opširnije nego u ranijem navelo zbog čega smatra da Glavaš utječe na svjedoke, ali da je sudac Posavec i to ocijenio nedovoljnim za određivanje pritvora.

Devčić je napomenuo da se Državno odvjetništvo na odluku suca može žaliti u roku od 48 sati koji počinje u ponedjeljak kada će tužiteljstvo i službeno zaprimiti tu odluku.

I Državno odvjetništvo na svojim je web stranicama objavilo da je istražni sudac ponovno odbio njihov zahtjev, uz obrazloženje da tužiteljstvo nije iznijelo nove bitne okolnosti koje bi bile relevantne za Glavaševo pritvaranje.

U Državnom se odvjetništvu doznaje da će se žaliti na odluku suca Posavca, pa će o svemu opet, u roku od 48 sati od zaprimanja žalbe, ponovno odlučivati Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Tužiteljstvo je jučer, tjedan dana nakon prvog zahtjeva koji je odbio istražni sudac, a potom i Izvanraspravno vijeće, ponovno tražilo pritvaranje Glavaša.

U tom je zahtjevu navelo da iz izvješća Policijske uprave osječko-baranjske proizlazi osnovana sumnja o konkretnim utjecajima na svjedoke, da to donosi nove činjenice i dokaze koji nisu bili razmatrani prilikom odlučivanja o prvom zahtjevu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju