Stipe Božić i alpinisti s kojima je sinoć izgubljen kontakt, nakon potrage za nestalim pilotima, vratili su se u zapovjedništvo u Starigradu. Nakon što se oporave i osuše vratit će se na Crljeni Kuk odakle će nastaviti potragu


Nakon što sinoć terensko zapovjedništvo nije uspjelo uspostaviti kontakt sa šestoricom alpinista pretpostavili su da su se sklonili na sigurno kako bi tamo prenoćili. Stipe Božić i njegov tim jutros su se javili zapovijednom stožeru i potvrdili da su dobro. Božićev tim je prespavao u Borisovu domu na Paklenici.

Vezani članci Slika nije dostupna I dalje se ne zna tko je odgovoran za tragediju Cessne Slika nije dostupna Velebit: Ostaci cessne izvučeni iz vrtače i prevezeni u Zagreb

>> Izgubili kontakt: Stipu Božića i planinare u zapovjedništvu nisu čuli od 18 sati

>> VIDEO: Postoje šanse za preživljavanje, ali su male

Pripadnici zadarskog i gospićkog GSS-a nastavili su jutros potragu za nestalim pilotima, budući da je sinoć zbog teških vremenski uvjeta morala biti obustavljena. Oko podneva u Starigrad je došao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko koji se trenutačno nalazi na brifingu s terenskim zapovjedništvom.

Zadarski GSS trenutačno za pilotima traga sjeverno od Vaganskog vrha i kreću prema jugu gdje bi mogli stići u večernjim satima. Gospićki GSS teren 'češlja' kvadrovima, vozilima za čišćenje snijega. U Starigradu Paklenici spremno je još 80-ak spasilaca GSS-a iz čitave Hrvatske, koji bi se uskoro trebali uključiti u potragu. Stiglo je i oko 20 vojnika iz bojne za specijalne namjene HV-a. 

U potragu za nestalom Cessnom sa svih strana

Postojećim snagama na terenu koji već danima tragaju za nestalim zrakoplovom i posadom danas se priključilo devet pripadnika specijalne policije koji su jutros krenuli prema području Crljenog Vrha na Velebitu. Uz to, stiglo je i pojačanje od 22 pripadnika specijalne vojne policije iz Delnica koji su krenuli prema području Vaganskog vrha. Policijski specijalci krenuli su i sa sjeverne strane Velebita.

U Stožeru navode da u potrazi sudjeluje i 97 pripadnika HGSS-a te da pripadnici te službe još pristižu iz cijele Hrvatske. U današnjoj potrazi sudjeluje najveći broj spasitelja, njih oko 200. Vremenske prilike konačno se poboljšavaju, pa su ponovno uzletjela tri helikoptera koji nastavlja potragu iz zraka.