Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko je u pravu, članovi inicijative 'U ime obitelji' koji traže da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene, ili pripadnici LGBT zajednice koji traže svoja prava, ekskluzivno za Dnevnik Nove TV komentirao Ivan Šimonović, pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava.


'Mislim da je divno da se sučeljavamo s takvim dilemama, da smo prešli s onih dilema protjerivanja stanovništva, teških kršenja ljudskih prava, ubojstava, na zapravo ljudska prava razvijenog svijeta i dileme razvijenog svijeta. Ja mislim da je potpuno legitimno pravo na različita shvaćanja, ja svoja shvaćanja imam, a ona su zasnovana na ljudskim pravima tako i pravima istospolnih zajednica...Ja mislim da to ne spada u Ustav. Ustav treba regulirati druga pitanja. Sada ići na vrlo velike referendume? Ne mislim da se radi o tako fundamentalnom pitanju koje bi trebali uvrštavati u Ustav', rekao je Šimonović.

Što pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović misli o tome prisvaja li Vuk Jeremić poziciju predsjednika skupštine UN-a u korist Srbije, kako svjetska zajednica gleda na Hrvatsku u trenutku njezinog pristupanja Europskoj uniji te kolike su šanse da Hrvat jednog dana sjedne na vruću stolicu glavnog tajnika UN-a, pogledajte u Dnevniku Nove TV večeras u 19:15.

Vezani članci Slika nije dostupna Propao referendum Željke Markić - Nema dovoljno potpisa! Slika nije dostupna Još jedan referendum kuca na vrata, no hoće li ga građani shvatiti?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook