Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Dana branitelja Grada Zagreba i Dana Grada Zagreba gradsko je izaslanstvo položilo vijence i zapalilo svijeće na groblju Mirogoju i na Krematoriju.


U prigodi Dana branitelja Grada Zagreba, 30. svibnja, voditelj Odjela za branitelje i udruge branitelja Miodrag Demo i pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Miro Laco položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na groblju Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Poglavarstvo Grada Zagreba danas je čestitalo sugrađanima Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, koji je istodobno i blagdan zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata.

Vezani članci Ministar Medved nazočio završnoj identifikacije posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja - 2 Identificirani posmrtni ostaci branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine, traga se za još 1868 nestalih: "Suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje" Slika nije dostupna Braniteljske udruge i Ministarstvo branitelja odvojeno položili vijence na Mirogoju

‘Ovo je dan prisjećanja na sve dobro što su nam naši preci ostavili u nasljeđe kroz dugih devet zagrebačkih stoljeća, ali i dan ponosa na sve što smo zajedno stvorili kako bi nam Zagreb bio mjesto radosnijeg, ugodnijeg i sigurnijeg življenja, grad budućnosti’, stoji u čestitki. Poglavarstvo u prigodi Dana Grada Zagreba poziva građane da istaknu hrvatske barjake na svoje domove. (Hina)