Dan nakon završetka trgovinskog rata sa zemljama u regiji i vraćanja pravilnika za uvoz voća i povrća iz trećih zemalja na staro, u Hrvatskoj ne nedostaje onih koji brane i onih koji napadaju ministra Tomislava Tolušića.

Galerija


Iz Poljoprivredne komore te iz udruga voćara i povrćara podupiru ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a kritiziraju premijera Andreja Plenkovića koji je, tvrde, natjerao Tolušića da povuče svoju odluku.

Zato traže i hitan sastanak s Plenkovićem. Iz Zelene liste pak potpora premijeru.

Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, i dalje podupire Tolušića.

"I dalje stojimo da je ministar Tolušić napravio dobru stvar i nadamo se da neće stat na ovome, bez obzira na 90 kuna, da će se stroge kontrole na granicama provoditi", kaže Brlošić.

Tolušića podupire i Zajednica udruga hrvatskih povrćara. "Sada kada se konačno počelo nešto dešavati u korist proizvođača, dogodi se da jednostavno premijer odluči da to baš nije dobro", kaže Hrvoje Gregurić, predsjednik Zajednice.

Nenad Matić, predsjednik Zelene liste, međutim ima bitno drugačiji stav. "On je poput Don Quijotea jurišao na zemlje CEFTA-e s ovim pravilnikom, a sada s konferencijom za novinare koje su sazvale udruge koje on pomaže i kontrolira očito počinje tihi rat sa premijerom Plenkovićem na kojeg pokušava prebaciti odgovornost za povlačenje pravilnika", kaže Matić.